Administracions

esplugues de llobregat

L'Ajuntament instal·larà càmeres de vigilància al barri de Can Vidalet

El pla de seguretat inclou, entre altres mesures, una nova oficina de la policia al barri fronterer amb l'Hospitalet i més agents als eixos comercials

L'Ajuntament d'Esplugues reforçarà la vigilància policial a diversos punts de la ciutat, com els principals eixos comercials i zones del barri de Can Vidalet, així com el parc dels Torrents. En aquest últim cas, l'increment de la vigilància es farà a través de càmeres, ja que el consistori té previst instal·lar aparells de videovigilància al parc de Can Vidalet, la plaça Blas Infante, també al barri de Can Vidalet i al parc dels Torrents, entre el Centre i la Plana. Can Vidalet és un barri densament poblat que fa frontera amb l'Hospitalet. És, alhora, el més allunyat del centre de la ciutat, i per aquest motiu el consistori ha decidit instal·lar-hi una oficina de la Policia Municipal que estarà oberta les tardes de dilluns a divendres entre les sis i les vuit del vespre. La nova oficina s'habilitarà a l'edifici Cadí, a la rambla de la Verge de la Mercè.

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, explica que amb les càmeres no es vol lluitar tant contra els delictes com contra l'incivisme. “En la nostra ciutat, els delictes han baixat un 17% l'últim any i és una de les que té un índex de criminalitat més baix”. Però sí que s'han detectat pràctiques incíviques als parcs de Can Vidalet i dels Torrents i a la plaça Blas Infante, recentment remodelada. “Les càmeres estan més pensades per dissuadir que per perseguir l'incívic”, diu Díaz.

En els propers mesos l'Ajuntament té previst incrementar la vigilància policial als principals carrers i places el cap de setmana, així com als eixos comercials. Agents de paisà vetllaran pel civisme en les zones on s'han detectat més queixes, sobretot les que es refereixen als propietaris de gossos que no recullen els excrements. A l'estiu es reforçarà la vigilància per evitar sorolls i molèsties al carrer.

LA FRASE

Les càmeres tenen com a objectiu dissuadir els incívics més que no pas perseguir-los
Pílar Díaz
alcaldessa d'esplugues de llobregat (psc)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona