Administracions

begues

La biomassa s'implanta a tres espais municipals

La zona esportiva de Begues, l'escola bressol, la de primària i el centre cívic que s'està construint s'alimentaran amb l'energia provinent de cremar llenya. L'Ajuntament està implantant la biomassa als equipaments municipals, i funciona des de fa 15 dies a les escoles i a la zona esportiva, que disposa d'una piscina coberta, un camp de futbol i vestidors, entre altres instal·lacions. Les calderes on es cremen les estelles de fusta han substituït les de gas, tot i que aquestes es mantenen per si hi ha cap avaria.

Segons explica l'alcalde beguetà, Ramon Guasch, Begues sempre ha aprofitat la llenya dels nombrosos boscos que envolten el municipi, si més no fins als anys setanta. “Amb la biomassa podem fer una explotació racional dels boscos”, assenyala. El consistori ha encarregat a una empresa que s'ocupi de tot el circuit: comprar la llenya als propietaris, trinxar-la en estelles i alimentar les calderes instal·lades als equipaments. L'Ajuntament, al seu torn, paga aquesta empresa per quilowatt produït. L'alcalde diu que el sistema, que per ara funciona bé, permet reduir a la meitat el consum d'energia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona