Administracions

collbató

L'Ajuntament aprova avui el polèmic pla de Ginesteres

L'alcaldessa socialista s'acomiada proposant l'aprovació inicial d'un projecte que preveu 140 naus industrials a la falda de Montserrat

El col·lectiu opositor confia que un canvi de govern l'aturi

Josefina Martínez s'acomiadarà com a alcaldessa de Collbató amb l'aprovació inicial, prevista per avui i a només quatre dies de les eleccions, de la polèmica ampliació del polígon industrial de Ginesteres. El polígon passaria de les set hectàrees actuals a 28, fet que permetria la instal·lació de 140 naus industrials, algunes d'elles de 12 metres d'alçada. Aquestes construccions a la falda de la muntanya de Montserrat ha, motivat, des que es van conèixer les intencions de l'Ajuntament, la creació de la plataforma Salvem Montserrat. En quatre anys el col·lectiu ha aconseguit aplegar 1.200 al·legacions i 80.000 firmes, així com el suport d'un miler d'entitats i el rebuig al pla de 1.500 veïns dels 3.500 que té Collbató.

Martínez, que no repetirà com a candidata del PSC, explica que amb l'aprovació que es porta avui a un ple extraordinari es donarà compliment “al compromís que es va adquirir fa quatre anys, el de fer tot el possible per Collbató”. L'encara alcaldessa defensa que el projecte assegurarà espais verds i equipaments culturals i esportius per al poble. A més “comportarà l'adequació del passeig Riera, amb espai perquè hi passegin vianants i ciclistes, i la connexió amb Esparreguera”. Per Martínez és important així mateix el benefici econòmic que comportarà la instal·lació d'empreses: “Onze milions d'euros en patrimoni per a l'Ajuntament”, fet que revertirà, diu, en una millora del manteniment i els serveis de Collbató. Martínez recorda que, en tot cas, no és cap aprovació definitiva, que s'obrirà el termini per presentar al·legacions i que la Generalitat hi haurà de donar el vistiplau definitiu.

Manel Rivero, portaveu de la plataforma Salvem Montserrat, es mostra esperançat en què els socialistes perdin prou vots per no poder governar a partir del 23 de maig. “El PSC ha fet el que ha volgut aquests quatre anys, i ha aconseguit que hi hagi molta gent emprenyada”, diu. El ple que haurà d'aprovar l'acta de la sessió d'avui estarà, potser, presidit per un altre partit “que revocarà l'aprovació del projecte”. Rivero considera que l'aprovació de l'ampliació del polígon quatre dies abans de les eleccions “és legal però immoral, ja que convoquen un ple extraordinari a dos quarts d'una del migdia, quan molts regidors de l'oposició treballen i no hi podran ser. El PSC ho votarà sol”, vaticina.

LA FRASE

He volgut tancar aquest tema i avançar-lo al màxim abans del canvi de govern
Josefina Martínez
alcaldessa de collbató (psc)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona