Administracions

LES BORGES BLANQUES

El deute municipal als proveïdors és de dos milions

El nou alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, està negociant amb una entitat bancària fer un crèdit pont perquè l'exercici actual no tanqui el pressupost “en números vermells”. Mir ha reconegut que l'anterior equip de govern ha anat reduint el dèficit municipal amb les entitats financeres en uns 600.000 euros, però “a canvi l'ha traspassat als proveïdors, que cobren a 9 mesos vista i amb qui hi ha un deute aproximat de dos milions”. L'alcalde assegura que existeix un “principi d'acord” amb una entitat bancària per fer efectiu un préstec.

El centre tecnològic, pendent

Els diners també hauran de servir perquè l'Ajuntament faci la seva aportació a l'acabament de l'obra del Centre Tecnològic. Amb un milió d'euros de pressupost, aquest equipament compta amb un 50% de fons europeus, però es cobren amb retard. El consistori n'ha d'aportar 100.000 euros i la resta prové d'altres administracions. A banda, la despesa corrent municipal es retallarà. En el primer ple municipal ja es va acordar retallar un 10% el sou dels càrrecs electes.

El consistori espera cobrar la meitat dels 1,8 milions que ha d'aportar, en concepte de llicències, el parc termosolar. “Ens havien dit que els pagarien enguany, i ja estan gastats com a despesa corrent, però de moment no ens els han ingressat”, s'ha queixat Mir.

Pla de Barris

La Generalitat mantindrà el compromís de fer efectiva la tercera anualitat d'inversió del Pla de Barris a les Borges, segons ha avançat l'alcalde. Ara bé, el nou govern municipal en revisarà els projectes. La idea de l'anterior govern era destinar-lo a millora dels carrers del nucli antic al voltant de l'Espai Macià. “Estudiarem mantenir-ho, però abans hem de mirar si hi ha altres prioritats, com refer el clavegueram perquè quan plou alguns carrers pateixen inundacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.