Administracions

Altea rebaixa el sou a regidors i càrrecs de confiança

El nou equip de govern comptarà amb dos regidories amb dedicació exclusiva, cinc amb dedicació parcial i hi haurà tres dedicacions parcials per a l'oposició

El primer plenari, després de la constitució de la nova corporació el passat 11 de juny, amb l'elecció de Miguel Ortiz com a Alcalde d'Altea, s'ha dedicat exclusivament a l'aprovació de l'organigrama polític de l'Ajuntament, així com als salaris de regidors i dietes per l'assistència a plenaris i comissions informatives dels representants municipals.

El primer dels canvis amb reducció del cost econòmic es referix a les Comissions Informatives. El plenari va aprovar reduir el nombre de components de les Comissions Informatives, passant de 9 a 5 membres, i on hi haurà un President junt a quatre vocals, que representaran cadascú d'ells als quatre grups polítics amb representació a l'Ajuntament. Les decisions es prendran per vot ponderat, es a dir, cada vocal tindrà la representació en vots del seu grup municipal.

En este punt, el Grup Socialista va presentar una esmena on es proposava que en compte de cinc membres, hi hagueren sols quatre, u per grup municipal, ja que segons el portaveu Socialista, Eloy Hidalgo,“hi ha el vot ponderat, pel que no s'entén que el grup popular tinga dos, el President i el vocal”. També va demanar que l'Alcalde delegarà en la persona que la pròpia comissió trie com a President i que l'elecció siga vinculant.

Pel costat del BLOC, el seu nou portaveu, Toni Ripoll, va defendre l'austeritat, “que és la que toca ara”, i va estar d'acord amb la proposta Socialista perquè suposa un major estalvi.

Carolina Punset va defendre l'estalvi i austeritat afirmant que “precisament la proposta de l'alcaldia reduïx el 45%” i plantejar que el President de la Comissió siga anomenat per la pròpia comissió “només busca estrangular l'operativitat de l'equip de govern”.

Quant al salari dels regidors amb dedicació exclusiva o parcial la proposta de l'Equip de Govern implicava un retall en el salari dels regidors del 10% i la creació de les regidories amb dedicació parcial. Així, l'Equip de Govern Popular tindrà dos regidories amb plena dedicació i cinc amb dedicació parcial, mentre que l'oposició tindrà un regidor amb dedicació parcial per cada grup municipal.

El nou equip de govern comptarà per tant amb 2 regidories amb dedicació exclusiva, 5 amb dedicació parcial i hi haurà 3 dedicacions parcials per a l'oposició. Les retribucions per als components de la nova corporació també patixen retalls establint-se tres nivells de sou: 2.050 euros nets per a dedicacions exclusives; 1.765 € nets per a dedicacions parcials i 1.493€ nets per a les dedicacions de l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona