Administracions

baix llobregat

L'alcalde de Gavà presidirà el Consell Comarcal

Els socialistes tenen una majoria simple i pacten amb CiU, ICV i ERC, que es repartiran les vicepresidències

L'alcalde de Gavà, el socialista Joaquim Balsera, presidirà el Consell Comarcal del Baix Llobregat en substitució de Rosa Boladeras, que ha estat al capdavant de l'organisme des del 2003. Balsera governa una ciutat de 46.000 habitants, mentre que Boladeras va ser alcaldessa fins al 2007 d'un municipi de 14.000 veïns.

Balsera prendrà possessió del càrrec demà, quan es constituirà el nou plenari del Consell, en què hi ha majoria simple del PSC. Els socialistes, arran de les últimes eleccions municipals, tenen 14 dels 39 consellers. Hi continuaran governant després d'haver arribat a un pacte amb CiU, ICV i ERC, que tindran les vicepresidències de l'organisme. Xavier Fonollosa, tinent d'alcalde de Martorell, serà vicepresident per CiU; Ivan Arcas, exalcalde de Molins, ho serà pels ecosocialistes i Jordi Milà, president comarcal d'ERC, serà el vicepresident republicà. A l'oposició quedaran el PP i PxC.

Govern ampli al Vallès Oriental

Redacció

El Consell Comarcal del Vallès Oriental tindrà un ampli govern, ja que el PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC i el PP han acordat un pacte de concentració. D'aquesta manera, els 33 consellers formaran part del govern. Segons els partits polítics, “aquesta és la millor manera per desenvolupar accions, mancomunar esforços i posar en marxa projectes amb els ajuntaments”. El PSC és el partit amb més consellers, 12, seguit de CiU, que en té 10.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona