Administracions

JOAN CASAS

ALCALDE DE SANT FELIU DE PALLEROLS (CIU)

“Amb menys, hem de ser eficients”

L'alcalde diu que és una de les principals prioritats i remarca les bones relacions amb l'Ajuntament veí de les Planes

Segons ell, les variants d'Olot, les Preses i Anglès són més urgents que la del seu poble

Aquest militant d'UDC i empresari del ram dels planteristes és un dels històrics de la federació a la Garrotxa. Molt sensibilitzat en temes socials, fa temps que té també les responsabilitats de Benestar Social al Consell Comarcal de la Garrotxa, on és un dels dos vicepresidents.

Joan Casas afronta el seu quart mandat al capdavant de l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. Ha governat sempre amb majoria absoluta.

Les eleccions deuen haver estat només un punt i seguit?

No, ni un punt i seguit. Són una continuïtat d'un projecte iniciat fa dotze anys amb l'objectiu de fer de Sant Feliu de Pallerols un poble amb tots els serveis bàsics.

Com afecta la crisi l'Ajuntament de Sant Feliu i què tenen previst fer per minimitzar els seus efectes entre els veïns i en el funcionament del consistori?

Sant Feliu de Pallerols, com la resta de municipis del país, es troba afectat per la crisi. A partir d'ara, disposarem de menys recursos i, per tant, haurem de valorar molt bé en què gastarem els diners. Per a l'administració municipal, es tracta d'ésser més eficients amb menys recursos per aconseguir finalment donar un millor servei a la societat.

Creu que la futura variant i el sòl industrial són dues de les principals prioritats per a aquests propers quatre anys?

La prioritat és la zona industrial, davant de la variant. Considero més importants i prioritàries en aquests moments les variants d'Olot i Anglès.

Què tenen previst en matèria de sòl industrial?

És bàsic i, en aquest sentit, l'Ajuntament que presideixo ha d'incentivar i promoure la instal·lació d'empreses al nostre poble.

Vostès tenen problemes endèmics com ara la cobertura de telefonia. Hi haurà un pas endavant aquests anys?

Ho esperem així. S'estan fent gestions per poder garantir una bona cobertura de mòbil i, a més, també per disposar de tots els serveis relacionats amb les noves tecnologies de la comunicació.

S'ha superat definitivament la polèmica de la urbanització del pla de Bastons, sobretot pel cost de les contribucions?

L'obra està pràcticament acabada i, en vista del resultat, crec que la majoria dels veïns estan satisfets malgrat l'esforç econòmic que els ha suposat.

Quins són els projectes del futur més immediat?

N'hi ha diversos. Jo destacaria que hem d'acabar els projectes i obres iniciats en el mandat anterior relacionats sobretot amb els serveis als vilatans, i, entre aquests i d'una manera molt especial, construir un centre de serveis per a la gent gran que doni cobertura a tota la vall d'Hostoles i acabar l'ampliació de l'escola Rocalba, actualment en execució.

El mapa polític del consistori de Sant Feliu ha variat amb les eleccions. Com valora el tarannà de la nova oposició?

Penso que l'oposició, sempre que sigui constructiva, és bona. Malauradament, crec que a l'actual oposició en algun cas li falta una mica d'experiència en la gestió municipal.

El canvi de color polític al consistori veí de les Planes d'Hostoles, que ara és de CiU, pot facilitar que impulsin projectes de forma conjunta?

Crec que la relació institucional amb l'Ajuntament de les Planes d'Hostoles durant els últims anys ha estat bona. En aquest sentit, doncs, s'ha de continuar aquesta bona entesa i, si és possible, fins i tot enfortir-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona