Administracions

El pla de sanejament garantirà el futur de l'Ajuntament d'Altea

D'ací a tres mesos s'abordarà la reducció de funcionaris municipals i mentrestant s'han fet clares retallades en la despesa ordinària

L'alcalde d'Altea, Miguel Ortiz, i el responsable de l'Àrea Econòmica, Pedro Barber, han donat a conéixer les mesures que arreplega el Pla de Sanejament i Reactivació Econòmica que ha posat en marxa l'equip de govern, amb l'objectiu de pal·liar el deute de l'Ajuntament, que ascendix a més de 40 milions d'euros.

Pedro Barber va iniciar ahir mateix una ronda de contactes amb els portaveus de la resta de grups municipals per a informar-los de totes les iniciatives que conformen el Pla de Sanejament i Reactivació Econòmica i intentar consensuar i arreplegar les seues propostes.

El Pla inclou tota una sèrie de mesures que tenen com a finalitat la creació d'ocupació, garantint així mateix la viabilitat de l'Ajuntament, ja que el deute actual provoca una situació pràcticament insostenible per a les arques municipals.

Entre les mesures s'inclouen, algunes que ja s'han adoptat, com la reducció de les nòmines dels polítics, la rebaixa del número de personal eventual i les seues nòmines, i la reducció de les nòmines dels funcionaris, així com una sèrie de mesures que ja s'estan posant en marxa des del consistori.

Entre totes elles destaquen el Pla Local d'Estalvi Energètic, gràcies al qual s'està disminuint el consum elèctric en edificis públics i en enllumenat. En este mateix sentit, s'han reduït les subvencions en les àrees d'Esport i Cultura i també s'han reduït les activitats finançades per l'Ajuntament. A més, s'ha dut a terme un augment dels ingressos per determinats servicis voluntaris, com el Conservatori o les Escoles municipals Esportives.

El Pla de Sanejament i Reactivació Econòmica arreplega també tot un paquet d'iniciatives que s'abordaran en el pròxim plenari del 3 de novembre i que se centraran en la reducció de la plantilla municipal, l'eliminació de lloguers, el tancament d'alguns edificis públics i la reducció i agrupació de departaments administratius. Així mateix, s'assumirà la gestió directa de la neteja viària i d'edificis públics i s'augmentaran els ingressos per la utilització de les instal·lacions municipals culturals i esportives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona