Administracions

Pego demana a l'Estat suport econòmic

Aprova per unanimitat la recomanació de la Federació Valenciana de Municipis

El plenari d ela corporació pegolina ha aprovat la proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a exigir a l'Estat mesures urgents de Tresoreria.

Es demana al Govern de l'Estat, entre d'altres coses, l'ajornament a 10 anys de les liquidacions negatives dels anys 2008 i 2009 o bé demanar al Govern de l'Estat que en els pressupostos de 2012 es contemple dins de la partida del fons municipal, un nou apartat econòmic a fi de compensar l'import que els ajuntaments han de tornar a l'Estat i així de manera consecutiva en els propers 4 anys.

Comentava l'alcalde, Carmelo Ortolà que, “aquesta moció es va parlar d'ella en l'anterior plenari” però com acabava d'arribar, es va deixar damunt la taula per a poder estudiar-la i debatre-la. Una dada que ha resultat definitiva per a l'aprovació per unanimitat d'aquesta moció, ha estat la xifra que deu l'Ajuntament de Pego a l'Estat dels anys 2008 i 2009, considerada en uns 440.000 euros, aproximadament.

La portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, es mostrava completament “conforme en el fet que el problema subjacent és el finançament local”. Apuntava del Ruste que “la qüestió és que el dèficit és totalment estructural; que les normes no estan fetes perquè els ajuntaments assumisquen les tasques que estan assumint des de temps de bonança. Que els ajuntaments estaven nodrint-se de les taxes per obra i ara estem donant els serveis que donàvem en temps antics quan hi havia diners. No volem deixar de donar-los perquè no hi ha altres administracions capaces, hui per hui, de donar-los que seria l'ideal perquè estem assumint càrregues que no podem assumir”. Reconeixia que “és una mesura xicoteta” i que “el problema de fons és el finançament local”.

El PSPV recolzava la proposta. No obstant, Enrique Moll reconeixia que és “com llençar una fletxa a un gegant al que no va a afectar-li en res” i coincidia en què el problema és de finançament.

El PP també recolzava la proposta. Maite Ferràndiz coincidia que “el problema és de fons” i utilitzava la imatge de la “la pilota que es fa grossa” per a il·lustrar que aquesta “és una solució parxe, però que has de demanar perquè no pots solucionar-ho de cap altra manera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona