Administracions

administracions

Busquen avals al territori per a la segregació de Medinyà

Els cinc grups municipals de Sant Julià de Ramis demanen l'adhesió del Consell del Gironès, la diputació i els pobles veïns

L'alcalde afirma que la unitat actual no té precedents

Els cinc grups de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis –PSC, CiU, Unitat per a la Democràcia Municipal (UdM), Entesa per Medinyà 1972 (EPM 1972) i Bloc Municipal de Catalunya (BMC)–, busquen avals institucionals i dels pobles veïns després que el divendres 21 d'octubre fessin una declaració unànime per a la independència de Medinyà. L'alcalde de Sant Julià, Narcís Casassa (PSC), diu que la unitat d'ara no té precedents. “Anem tots a l'una. Això és important. És una posició que no s'havia donat fins ara.”

Representants de Sant Julià de Ramis es reuniran abans de finals d'any amb el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, i amb el del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets. Abans del ple de fa tres setmanes, Casassa va llegir una carta que el mateix Torramadé havia enviat i en la qual garantia el suport de la diputació a Sant Julià.

Casassa explica que a principis del 2012 Sant Julià exposarà a la Generalitat de Catalunya la voluntat inequívoca del municipi. “Per veure que les dues realitats [de Sant Julià i de Medinyà] no tenen res a veure, s'hi ha de viure”, conclou.

Casassa no qüestiona la intenció d'altres municipis de mancomunar serveis, però diu que cal apel·lar a la racionalitat: la muntanya de la Costa Roja és una “separació física i psicològica” entre Sant Julià i Medinyà. Igual que l'alcalde, el representant d'EPM 1972, Sixte Galià, és conscient que Medinyà va a contracorrent en un context en què es prioritzen les aliances. “Medinyà té equipaments propis i no s'hauria de crear despeses”, hi rebat Galià. Sant Julià actualitzarà d'aquí a poc un estudi del 2005 de la UdG sobre la realitat econòmica dels pobles.

Galià: “Tots a l'una”

Galià, el portaveu d'EPM 1972, coincideix amb Casassa i veu una gran diferència en el nou intent perquè el seu nucli se segregui de Sant Julià. “Hem aprovat la moció de manera conjunta. La diferència és que ara anem tots a l'una. Això és bàsic respecte a cops anteriors.”

El 21 d'octubre, Sant Julià va convidar al ple els representants dels pobles veïns. Ahir Celrà (CUP-ICelrà) va donar suport a la independència de Medinyà, i Vilademuls, Sarrià o Cervià de Ter podrien fer el mateix. Fa 39 anys que Medinyà forma part de Sant Julià. Abans del 1972, era independent.

LA XIFRA

39
anys
fa que Medinyà forma part de Sant Julià. Ara els grups de Sant Julià volen que Medinyà s'independitzi.

LA DATA

21.10.11
Té lloc el ple
en què els cinc grups van acordar una declaració unànime per a la independència de Medinyà.

LA FRASE

Anem tots a l'una. Això és important. És una posició que no s'havia donat fins ara al municipi
Narcís Casassa
ALCALDE DE SANT JULIÀ DE RAMIS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona