L'ajuntament de La Llagosta tanca el 2008 amb un dèficit de 300.000 euros

La liquidació del pressupost municipal del 2008 s'ha tancat amb un resultat negatiu de poc més de 300.000 euros. Així es va donar compte durant el ple extraordinari que va celebrar l'Ajuntament de la Llagosta la setmana passada.

Aquest punt de l'ordre del dia no es va votar, ja que es tractava de donar compte d'un decret d'Alcaldia informant del resultat dels comptes municipal i no de l'aprovació d'aquest punt. Tot i això, el tema es va debatre àmpliament per part de tots els grups municipals. Tot i que quan es van elaborar els pressupostos del 2008 no es preveia tancar l'any amb dèficit, era d'esperar després de la situació econòmica dels darrers mesos, segons els responsables municipals. L'any passat es van reduir els ingressos provinents de la construcció i les plusvàlues i van augmentar els interessos dels diferents crèdits que té el Consistori.

L'equip de govern va posar sobre la taula alguns exemples com ara la reducció de l'ingrés procedent de les plusvàlues, és a dir, de la compra i venda d'habitatges, en un 75% en un any; o la no urbanització dels terrenys de can Xiquet, que havien de començar l'any passat.

La regidora d'Hisenda, Vanesa Herrador, considera que la liquidació en negatiu de 300.000 euros és una quantitat assumible per l'Ajuntament.

El regidor del Partit Popular, Jaume Bonallach, va indicar que aquest any s'havia canviat el criteri per calcular la liquidació del pressupost i que això havia provocat una quantitat diferent.

Per la seva part, la regidora de Ciutadans Progressistes per la Llagosta, Octavia González, va dir que els pressupostos d'aquest any 2009 s'havien d'haver elaborat d'una forma més estricta.

Mireia Egea, de Convergència i Unió, va considerar que quan es van elaborar els pressupostos ja es coneixia la situació de crisi.

El portaveu d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa, Alberto López, va dir que en l'actual situació de crisi l'Ajuntament de la Llagosta té massa regidors amb dedicació exclusiva.

Francesc Xavier López, portaveu del grup municipal socialista, va recordar als regidors d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa que ells van aprovar el pressupost de 2008 formant part de l'equip de govern.

En un segon torn de paraules, el regidor popular, Jaume Bonallach, va considerar que la quantitat negativa final no és tan assumible.

Octavia González, de Ciutadans Progressistes per la Llagosta, va reiterar la seva disposició a col·laborar amb l'equipo de govern, però va insistir que això no significa dir que sí a tot.

Iniciativa per catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa va demanar que es reduïssin despeses pe sortir d'aquesta situació.

El portaveu del Partit del Socialistes de Catalunya, Francesc Xavier López, va dir que la seva formació estava convençuda que se sortirà d'aquesta situació de crisis.

L'alcalde de la Llagosta va dir que l'equip de govern vol fer participar a tots els grups municipals a l'hora d'analitzar el camí que s'escollirà per sortir dels números negatius.

A més d'aquest punt, el Ple extraordinari va aprovar una modificació pressupostària per a un suplement de crèdit i un crèdit extraordinari. Aquest tràmit serveix per incorporar el resultat dels comptes del 2008 al pressupost d'aquest any. quest punt va ser aprovat amb els vots favorables del Partit dels Socialistes i l'abstenció de la resta de grups municipals, Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa, Convergència i Unió, Ciutadans Progressistes per la Llagosta i Partit Popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona