Administracions

ADMINISTRACIONS

El Consell del Gironès entén que Medinyà es vulgui segregar

Busquets veu justificada la petició unànime de Sant Julià

L'ens podria donar-hi suport el 21 de desembre

El president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, entén que el nucli de Medinyà es vulgui segregar de Sant Julià de Ramis. Busquets va rebre ahir representants dels cinc grups de Sant Julià, que van exposar-li la seva voluntat inequívoca. El president del Consell del Gironès veu justificada la voluntat de Medinyà. “Geogràficament, la posició de Sant Julià s'entén perfectament. Per part nostra, els donarem suport”, va explicar Busquets després d'una reunió d'una hora.

Els grups de Sant Julià van sortir satisfets de la trobada, segons va dir l'alcalde, Narcís Casassa (PSC). El ple del Consell del Gironès del 21 de desembre podria votar a favor d'una moció de suport a la independència de Medinyà. En això és el que confien els representants de Sant Julià, que es reuniran dimarts amb el president de la Diputació, Jaume Torramadé.

Busquets, que també és l'alcalde de Sant Martí de Llémena (CiU), explica que el cas de Medinyà és semblant al de Sant Esteve de Llémena, un nucli de Sant Aniol de Finestres (Garrotxa) que té més relació amb la Vall del Llémena (Gironès).

El vint-i-vuitè

Busquets va conèixer de primera mà els equipaments que ja té Medinyà, la independència del qual no suposaria “crear una nova estructura”. Segons el president del Consell, “gestionar un municipi de més no seria cap entrebanc”. Si arriba a segregar-se, Medinyà es convertirà en el vint-i-vuitè municipi del Gironès.

En la reunió d'ahir a Girona també hi van ser el gerent del Consell, Carles Mulero, i els regidors de Sant Julià Joaquim Mazo (PSC), Pere Pujolràs (Unitat per a la Democràcia Municipal), Jordi Pairó (CiU), Sixte Galià (Entesa per Medinyà 1972) i Xavier Sayols (Bloc Municipal de Catalunya).

LA FRASE

Geogràficament, la posició de Sant Julià s'entén perfectament. Per part nostra, els donarem suport
Jaume Busquets
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL GIRONÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona