L'exalcaldessa d'Argentona, Ester Merino, és la nova directora de l'Institut d'Acció Cultural de Mataró

L'exalcaldessa d'Argentona per l'Entesa, Ester Merino, que va rellevar en l'últim tram de mandat Antoni Soy, és la nova directora de l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Mataró. Merino cobrirà la plaça que va deixar vacant l'abril passat Josep Pena, que va dimitir per motius professionals. En l'últim ple el govern tripartit local va aprovar en solitari el nomenament de la nova responsable de l'àrea de Cultura, que actualment ja és funcionària de l'Ajuntament.

Els tres grups de l'oposició, que van votar en contra en bloc, van aprofitar el canvi de direcció per carregar durament contra la decisió i la política cultural. Els més crítics van ser els convergents que van posar en dubte el perfil de Merino tot assegurant que «no és el més adequat» pel càrrec. El regidor Francesc Masriera (CiU) va anar més enllà i va assegurar que el nomenament «obeeix més a raons polítiques que no pas culturals». A més, va recordar que des que va començar el mandat l'organisme ha estat faltat d'una bona direcció, primer perquè va estar un any sense, i després perquè l'anterior gerent, «a més de deixar plantat el govern, no tenia cap experiència». Per la seva banda, el PP va preferir criticar que des que el patronat es va convertir en institut amb l'objectiu de millorar l'eficàcia de l'òrgan, «el balanç és molt decebedor». «Al final hi ha la mateixa inoperància», va afegir-hi el regidor Paulí Mojedano. Finalment, la CUP, tot i manifestar que estan en contra dels càrrecs de confiança, confia que Merino pregui un altre impuls per fer créixer el nivell cultural de la ciutat.

El regidor de Cultura, Sergi Penedès (ERC), va acusar l'oposició de «fer demagògia» i va recordar que la nova directora fa temps que treballa al consistori i que, per tant, coneix el funcionament del consistori. A més, va assegurar que Merino ja no té carnet de cap partit. Tot i això, la nova directora, que també és regidora de l'oposició a l'Ajuntament d'Argentona, havia militat a ERC però va decidir donar-se de baixa per aspirar, després del mandat passat, a les eleccions com a cap de llista de l'Entesa. Uns comicis que la formació al final va perdre.

LA FITXA

ESTER MERINO
nova directora de l'institut municipal d'acció cultural
Merino pren el relleu de Josep Pena, que va dimitir per motius professionals l'abril passat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona