Administracions

vallès oriental

Aposta municipal per la continuïtat del circuit

Els ajuntaments de Montmeló, Granollers i Parets, i el Consell Comarcal creen una associació per potenciar l'impacte que té

Reivindiquen que es mantingui perquè és “un actiu per al país”

Els municipis de l'entorn del Circuit de Catalunya ho tenen clar i volen treure profit d'aquest entorn privilegiat. Per això, ahir en la presentació de l'Associació de Municipis Parc Territorial del Circuit es va reclamar que no es posi més en dubte la continuïtat de les grans proves de fórmula 1 i de motociclisme i que aquest és un gran actiu per al territori que cal aprofitar. L'alcalde de Montmeló, Antoni Guil (PSC), va dir que s'ha de mantenir cada any, i no alternar-ho amb València com s'havia plantejat des de la Generalitat. “Ens repensem el futur vint anys després i quan la situació per invertir no és bona, però s'han d'apostar per la continuïtat del circuit i que ens enfortim tots”, va defensar.

Els ajuntaments que han creat el Parc Territorial del Circuit volen dialogar amb els agents econòmics i socials del territori per buscar activitats complementàries al seu entorn. No només això, sinó que els ajuntaments i el Consell Comarcal del Vallès Oriental es plantegen tirar endavant un pla estratègic sobre el que es pot fer a l'entorn. “Oferim col·laboració per afrontar problemes i buscar solucions i decisions valentes. Hem d'avançar per ser a la pole position”, va manifestar l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC). Per això, tenen prevista una reunió amb la Generalitat. “L'atractiu i la imatge que generen el circuit són actius que hem de fer més grans”, va dir. L'interès col·lectiu ha d'implicar mantenir el circuit i potenciar les activitats econòmiques que puguin anar al costat d'aquesta infraestructura.

LA FRASE

S'han d'apostar per la continuïtat del circuit i que ens enfortim tots
Antoni Guil
alcalde de montmeló i representant del consorci del circuit

LA XIFRA

400
són les hectàrees a l'entorn del circuit en què els ajuntaments volen actuar amb un pla estratègic.

“Es busca a fora i potser ho tenim”

Els alcaldes volen treballar amb els agents econòmics i socials del territori. Però també avançar en el pla estratègic de l'entorn del pla amb la Generalitat. Tot i el complicat moment econòmic per atraure inversions a l'entorn del circuit, sí que es volen afanyar a dissenyar com i què s'hi pot fer. “A vegades busquem coses de fora i no pensem en les alternatives que es poden donar des del mateix territori”, va deixar anar l'alcalde de Granollers, referint-se sense dir-ho al macroprojecte de l'Eurovegas. En plena recta final dels entrenaments de pretemporada de fórmula 1, els alcaldes es van reunir ahir a la tarda a les instal·lacions del circuit per presentar l'associació i els seus reptes de futur. Els alcaldes –també el de Parets del Vallès , Sergi Mingote (PSC)– i el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, José Orive (PSC), van rebre el suport del director, Salvador Servià, i del president del Consorci del Circuit, Vicenç Aguilera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.