Administracions

L'Eliana posa en pràctica l'agilització de tràmits per impulsar les empreses

Hi ha gestions que resten fora de la consideració d'aquesta optimització degut al Decret Llei 2/2012

L'Àrea de Promoció econòmica de l'Ajuntament de l'Eliana té ja en marxa des de finals de febrer les primeres mesures de simplificació administrativa per tal d'agilitzar els tràmits municipals per a la creació d'empreses.

Segons la responsable de l'Àrea, la regidora Mercedes Berenguer, “l'objectiu d'aquesta iniciativa és contribuir des de l'administració local a la promoció de l'activitat empresarial d'emprenedors i xicotetes i mitjanes empreses que vullguen instal.lar-se en el nostre municipi”.

En aquests moments, la major part de les activitats comercials que es realitzen en l'Eliana poden ja trametre's mitjançant la declaració responsable de l'emprenedor, que ve a substituir les llicències municipals habituals, poguent iniciar-se així l'activitat en només un mes.

Només serien excepció aquelles activitats que la pròpia normativa de la Generalitat Valenciana ha deixat fora (inexplicablement per a l'Ajuntament de l'Eliana, segons comenta la regidora) en el seu Decret Llei 2/2012, que són activitats qualificades que no es deriven a espectacles. En L'Eliana, la major part dels comerços no són activitats qualificades i, per tant, les seues tramitacions seran ràpides igualment que en el cas de bars, cafeteries, pubs, restauració...

Des de la publicació del Reial Decret 2/2012 en gener d'enguany, l'Eliana va ser el primer municipi de la comarca de El Camp de Túria que l'aplicà. A més a més, des de l'Àrea de Promoció econòmica ens confirmen que també està revisant-se l'ordenança fiscal per tal de reduir les tases d'apertura de negocis que quedarà resolt al llarg del pròxim trimestre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona