Administracions

JOSEP COMA

ALCALDE DE MOLLÓ (CIU)

“Hem de procurar no duplicar”

Més enllà del debat sobre una comarca pròpia, defensa que cal compartir serveis

No s'hi treballa

Josep Coma és geògraf. Actualment és professor de la Universitat de Barcelona, feina que compagina amb la d'alcalde de Molló i conseller comarcal de Turisme del Ripollès. També és conseller nacional de Convergència Democràtica de Catalunya i de la Joventut Nacionalista de Catalunya.
Vostè ocupa l'alcaldia per primera vegada. Quina valoració en fa, dels primers mesos?
Que han estat força intensos, sobretot a causa de la situació econòmica. Hem hagut de treballar internament per ajustar les despeses a la realitat dels ingressos sense que això afectés la prestació de serveis. També hem fet un esforç important per posar al dia als pagaments a proveïdors i complir amb la llei de morositat, i hem treballat per aconseguir finançar obres noves i projectes o acabar-ne a través d'ajudes.
Quina és la situació econòmica del seu Ajuntament?
No és dolenta. Hem tancat l'any 2011 amb un romanent de tresoreria positiu que ens ha permès augmentar algunes partides pressupostàries d'enguany. El nostre endeutament tampoc no supera el 75% del pressupost. Això no evita, però, que es produeixin tensions de tresoreria per la falta de liquiditat, tot i que actualment estem reduint a 50 dies el pagament de les factures als proveïdors.
Els serveis estan garantits?
Els serveis bàsics sí, ara bé, les inversions només es poden tirar endavant si s'aconsegueix el finançament, en gran part provinent de la Diputació o de la Generalitat, i en aquests moments és complicat d'aconseguir.
La depuradora nova ha estat víctima d'aquesta situació?
La depuradora nova del nucli de Molló és una obra que està executant l'ACA, de la qual, segons fonts de l'agència, resten pendents alguns detalls per tal de donar-la per finalitzada i posar-la en funcionament. Ara bé, és cert que fa temps que en l'Ajuntament no tenim constància que s'hi faci cap tipus de treball per acabar-la.
Quins projectes estan executant?
Estem finalitzant la rehabilitació de la segona planta de l'edifici de la Casa de la Vila. El sota sostre d'abans, ara serà la biblioteca, sala de lectura i telecentre d'internet, el nou arxiu municipal i un parell de despatxos per les entitats. Aquestes obres han costat poc més de 180.000 euros i finançats en un 90% pel PUOSC. L'equipament funcionarà ininterrompudament i sense costos de personal, ja que ho farà amb un sistema d'intel·ligència digital.
I per al futur més immediat?
Per aquest any preveiem remodelar les zones de contenidors de Molló i Espinavell, per integrar-les paisatgísticament, senyalitzar el nucli de Molló, arranjar la sala polivalent d'Espinavell i la instal·lació de baranes de protecció a carreteres i vials de Favars, Fabert i Espinavell.
Fins fa poc, s'ha parlat d'una comarca per a la Vall de Camprodon. Ara potser s'haurà de parlar de mancomunitat de serveis?
Des de l'any 1976, hi ha una mancomunitat de municipis. Per mi, les comarques no deixen de ser mancomunitats de municipis que també gestionen una sèrie de serveis. Així doncs, el que importa és que es presti aquest servei independentment del nom de l'ens que el realitzi. El que hem de procurar és no duplicar serveis.
A principi de la temporada d'esquí es parlava de les dificultats de Vallter 2000. Ara, que s'ha acabat, creu que persisteixen? Hi ha el suport de la Generalitat que es veia com si fos la solució?
És veritat que la situació de crisi econòmica del país ha fet agreujar el panorama d'aquests motor econòmic de la Vall de Camprodon, el Ripollès i el Pirineu gironí. Pel que sé, la Generalitat manté converses amb la propietat de l'estació per cercar una solució.
Com beneficiaria a la vall, la celebració de les olimpíades d'hivern?
Crec que un projecte com aquest beneficiaria a la Vall, a la comarca, i en definitiva al Pirineu, amb la millora d'infraestructures i pel fet d'ésser una bona injecció de capital per les empreses de serveis.
Quines mancances tenen en infraestructures?
Les més importants són en telecomunicacions. La manca de cobertura de telefonia mòbil o d'internet de banda ampla o els problemes amb la senyal de TDT són prioritaris ara mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona