Administracions

Més IBI per pagar proveïdors, a Sant Feliu

L'equip de govern de Sant Feliu de Pallerols, de CiU, ha acordat incrementar un 4% l'IBI durant els tres anys vinents en el marc del pla de retorn a deu anys del crèdit ICO a què s'ha acollit per pagar els 600.000 euros que deu a proveïdors, majoritàriament per la urbanització del pla de Bastons. El govern espanyol no va deixar entrar en la primera convocatòria d'aquests crèdits ICO l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols perquè no quedava acreditat el seu retorn.

L'alcalde, Joan Casas, ha explicat que esperen retornar aquest crèdit del govern espanyol en un termini màxim de dos anys, perquè cobraran els ajuts que els deu la Generalitat per les obres de Bastons i la part que falta de les contribucions especials. “L'increment de l'IBI no vol dir que l'acabem aplicant. És per si ens fallen les altres coses”, ha dit l'alcalde.

L'oposició no veu amb bons ulls aquesta puja de l'IBI. Units per Sant Feliu de Pallerols hi ha votat en contra en el ple extraordinari convocat expressament per aquest tema. Segons els càlculs que ha fet aquest grup municipal, l'IBI d'aquí a tres anys hauria acumulat una puja del 27% si es té en compte la que s'ha aplicat en els rebuts d'aquest any. A part, ha atribuït a CiU una mala gestió durant aquests últims anys. L'altre grup de l'oposició, Independents-Opció Municipal, s'ha abstingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona