Administracions

administracions

Figueres rectifica i xifra en 26.000 euros el dany del foc

Després d e les crítiques, l'Ajuntament diu que va demanar “per error” 739.000 euros per renovar una canonada d'aigua

El Consell Comarcal rep 42 valoracions del mal fet a cases particulars

L'equip de govern de Figueres ha rectificat i ha rebaixat els danys en els incendis del juliol dels 739.000 euros que demanava la setmana passada a 26.000. La rectificació arriba després de les crítiques que ha rebut de representants d'altres municipis afectats pels focs, que l'acusaven d'insolidari per haver valorat el mals causats pel foc en més de 700.000 euros, quan al terme de la capital de l'Alt Empordà no es va cremar cap hectàrea. Van ser especialment crítics els alcaldes la Jonquera i Agullana.

Segons ha explicat el govern de Santi Vila (CiU), es tracta d'“un error”, ja que s'ha “barrejat el projecte de millora de la infraestructura en la seva totalitat, amb els danys puntuals i concrets que es deriven de l'incendi”. El govern de CiU aclareix: “Es demanen 26.000 euros per reparar el tram de les canonades que va quedar afectat per l'incendi, però s'especifica la quantitat de diners que caldrien per realitzar un projecte que garantís el subministrament d'aigua en cas d'incidència.” I recorda que si la canonada es trenqués 50.000 persones quedarien sense aigua. Des del consistori han assegurat que lamenten aquest error i recorden que “com a capital de la comarca sempre s'ha estat al costat dels pobles i persones damnificades per l'incendi del mes de juliol”.

La polèmica generada per la petició dels més 700.000 euros del govern de CiU ha provocat també les crítiques de l'oposició. Mireia Mata (ERC) va demanar al govern que “exerceixi la capitalitat de la comarca amb dignitat i que no s'aprofiti del desgraciat incendi per treure diners públics per a altres obres”. I en el mateix sentit es va pronunciar Pere Casellas (PSC). Maria Àngels Olmedo (PP) va criticar que es volgués aprofitar els focs per fer una inversió, “quan a Figueres no ha arribat el foc”. També va avançar que es plantegen demanar dimissions. Joan Font, de la CUP, ha demanat a Santi Vila que demani disculpes als afectats pel foc. I Xavi Montfort, d'ICV, diu que “és una manca de respecte total a tots els municipis afectats, i en molts casos arrasats pel foc”.

Quaranta-dos particulars

Precisament, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà havia rebut ahir un total de 42 peticions de valoracions de particulars que tenen les seves cases afectades pels incendis. Segons han explicat representants de l'ens comarcal, aquesta valoració es portarà a la Subdelegació del Govern espanyol a Girona perquè siguin valorades. A hores d'ara, el govern del PP no ha determinat quants diners destinarà als danys dels incendis. Pel que fa a propietats forestals afectades, n'hi ha una quarantena més, però aquestes afectacions es cobriran amb els diners que gestionarà el Consell Comarcal vinguts de subvencions i d'aportacions solidàries.

LA FRASE

No n'hi ha per a tant, és un error en la interpretació de la tramesa que no té cap mala intenció
Santi Vila
alcalde de figueres (ciU)

LES XIFRES

739.431
euros
demanava inicialment Figueres per la reparació d'una canonada d'aigua que abasteix la ciutat i que ve de Boadella.
26.000
euros
són els diners que demana ara Figueres pels danys directament causats pel foc al terme municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona