Administracions

Xàbia demanarà a l'Estat un avanç dels ingressos previstos per l'IBI

El retard en l'actualització del padró després de l'anul·lació del cadastre impedeix al Consistori cobrar aquest impost en les dates habituals

L'Ajuntament de Xàbia segueix a l'espera que la direcció general del Cadastre li remeta el padró de l'Impost de Béns Immobles (IBI), la qual cosa li ha impedit traure a cobrament aquest impost dins del termini habitual. Amb l'anul·lació de la revisió de valors cadastrals vigent fins a fa uns mesos i l'obligació d'ajustar aquest i altres tributs a l'anterior ponència (1995), el Consistori reduirà considerablement els ingressos previstos en el pressupost i, a més, està veient dilatar-se la recaptació de la qual és la principal font d'ingressos de l'administració local.

Tot i que el Cadastre manté el seu compromís que a la fi d'aquest mes haurà fet arribar el nou padró de l'IBI, l'executiu treballa en una alternativa que cobrisca les esquenes i evite problemes greus de liquiditat a l'Ajuntament, per a així poder garantir els pagaments als proveïdors dins dels terminis habituals.

En aquest sentit, l'alcalde, José Chulvi, ha convocat un ple extraordinari per a aquest dijous en el qual es debatrà la possibilitat de sol·licitar a l'Estat un avanç a compte del que s'ingressarà amb l'IBI. Aquesta solució, recollida en la Llei Hipotecària, està regulada per a aquells casos en els quals el Cadastre no ha remès als Ajuntaments el padró de l'IBI dins del termini establert, que està fixat en el mes de juliol.

En concret es vol demanar un total de 5.382.714 euros, un 75% dels ingressos corresponents a les propietats que no han patit modificacions físiques ni jurídiques en els anys entre ambdues ponències cadastrals. Aquesta quantitat seria abonada per l'estat en quatre terminis mensuals a partir del mes de setembre sempre que seguisca sense rebre's el padró de l'IBI, un tràmit que permetria traure al cobrament els impostos de forma ordinària i, per tant, faria innecessari rebre bestretes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.