Administracions

Donen per tancada la crisi generada pels ajuts pel foc demanats per Figueres

Agullana i la Jonquera accepten la rectificació de Figueres

Santi Vila entén l'enuig dels alcaldes i admet errors de comunicació després de les crítiques

Els ajuntaments d'Agullana i la Jonquera donen per tancada la crisi amb Figueres, després el de la capital de l'Alt Empordà ha rectificat i reduït a 26.000 euros la valoració dels danys de l'incendi del juliol. Els alcaldes d'aquests municipis havien estat crítics amb Figueres per haver demanat 739.000 euros per reparar un canonada d'aigua que abasteix la ciutat.

Ahir l'alcalde d'Agullana, Alfons Quera (ERC), assegurava que “ha tornat la sensatesa” i per tant donava per tancada la polèmica. “La rectificació era important. Entenc que ho hem passat molt malament per la catàstrofe i que la gent encara està trista. Demanem una mica de respecte”, hi afegia. L'alcaldessa accidental de la Jonquera, Judith Carreras, en el mateix sentit, assegurava que mantenen tot el que han dit els últims dies sobre la polèmica, però també la donen per tancada. Diu que mai van dubtar que la Generalitat faria una repartició justa.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, va parlar de la crisi institucional amb Agullana i la Jonquera insistint que va ser un “error” dels tècnics municipals haver inclòs en l'informe de la valoració dels danys les obres de reforç de la infraestructura i no posar-hi només els danys directes del foc. Assegura que no hi va haver mala fe, però entén l'enuig dels alcaldes. Això sí, assegura que “amb una trucada” dels alcaldes enfadats la crisi no hauria estat tal, i creu “que no n'hi havia per a tant”. Admet que Figueres va fallar “en no ser capaços d'abordar de seguida” la polèmica i que s'havien d'haver donat explicacions abans. “No vam estar fins en la comunicació”, diu. Sobre les crítiques que ha rebut d'haver-se volgut aprofitar de ls incendis de l'Alt Empordà, Vila diu que és injusta i també que no és cert que la ciutat no hagi tingut cap afectació, i recorda que es va cremar la canonada.

El portaveu del PSC a Figueres, Pere Casellas, va acusar Santi Vila de “mentir” i va assegurar que l'alcalde de Figueres és “el responsable” del que ha passat i que “ va ser ell qui va ordenar que es fes”.

Més ajudes de cinc ajuntaments

Cinc ajuntaments altempordanesos han demanat ajudes a l'Estat per l'incendi a la comarca, segons dades del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, que també ha rebut més de setanta peticions d'ajuts de particulars. El Ministeri de l'Interior disposa d'un fons per a catàstrofes i situacions d'emergència que beneficia els particulars que van tenir danys als seus habitatges; empreses i ajuntaments que van tenir despeses per les actuacions d'urgència. Els cinc consistoris han demanat a l'Estat ajudes per valor de 120.700 euros. Aquesta xifra s'ha d'afegir a les ajudes que els ajuntaments van sol·licitar a la Generalitat i que sumen més de mig milió. No tots els consistoris han anat a aquest fons, ja que està limitat als que van tenir despeses com ara en l'ús d'aigua.

acn



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona