Administracions

L'ajuntament d'Almàssera a punt de fer fallida

Al Ple extraordinari de primer d'any es tractà la més que difícil situació econòmica de l'Ajuntament d'Almàssera. S'aprovà un sostre de despesa de quasi 3.660.000€ pel 2013, amb el vot favorable del grup del PP, l'abstenció de Compromís i UxV, i el vot en contra del PSPV i EUPV. Després, es rebutjaren els Pressupostos del 2013 amb el vot en contra del conjunt de l'oposició.

L'ajuntament està ofegat i l'estat el porta a la fallida: es queda uns 40.000€ mensuals, la meitat del que li toca a Almàssera dels impostos estatals, per a cobrar-se el crèdit amb el que es pagaren més de 3.800.000€ en factures pendents de l'Ajuntament.

Els impostos i taxes que recapta, directament o a través de la Diputació, no deixen de baixar malgrat les pujades que ja s'han fet.

A més, s'ha de pagar el deute per les sentències dels terrenys expropiats en temps de la bombolla a preus molt baixos. L'especulació va fer el negoci i les conseqüències les paga la ciutadania amb indemnitzacions milionàries que, ara, l'Ajuntament vol pagar a terminis anuals de 200.000€, si el Tribunal Superior de Justícia ho accepta.

L'alcaldessa explicà que, en la situació actual, “poquets serveis pot prestar l'ajuntament: el poliesportiu i el centre cultural”. La resposta està ben clara per als partits que ocupen la bancada de l'oposició. “La gent està primer. S'ha de començar de nou i gastar els diners, pocs o molts, en allò que és prioritari: les persones sense treball ni ingressos, les joves i les grans, les que poden perdre la casa a mans de la banca que funciona amb els nostres diners“.

El deute, que abans s'amagava sota l'estora i que ara sembla una bomba de rellotgeria que s'ha de desactivar immediatament, no és el deute del poble treballador, segons l'opinió de la major part de formacions polítiques que ocupen el Consistori d'Almàssera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona