Administracions

La Sindicatura alerta sobre el retall de la despesa per habitant dels ajuntaments

Un informe de fiscalització de 2011 subratlla que la minvada arriba al 40% degut a la manca d'ingressos

La Sindicatura de Comptes del País Valencià ha advertit que la falta d'ingressos ha portat els ajuntaments del País Valencià a retallar la inversió per habitant en un 40%.

L'informe de fiscalització reflexa que els consistoris valencians no disposen de recursos per tal d'afrontar la despesa general i sumen un romanent de tresoreria negatiu, de vora 130 milions d'euros.

Aquest informe fet public hui mateix, ha analitzat els comptes de 512 municipis valencians (el 95% del conjunt d'ajuntaments possibles) i subratlla el fet que algunes localitats com és el cas d'Alboraia, la Vila Joiosa, Oriola i Sueca no van presentar comptes a data de tancament de l'informe, mentre que Torrent i Gandia ho van fer una vegada tancat el termini.

En aquest sentit, la Sindicatura sol·licita de la Generalitat Valenciana que aplique la llei per tal de no concedir ajudes i subvencions als consistoris que no donen comptes.

De l'esmentat informe es desprèn que els municipis han retallat els pressupostos d'ingressos en vora un 8%, mentre l'IBI puja en un 1,83% i l'IAE baixa en un 2,36%. Però la baixada més significativa es troba en la taxa d'instal·lacions, construccions i obres, que ho ha fet en un 24,73%.

Davant aquesta situació, la inversió per habitant s'ha vist retallada en un 41% i la despesa pública s'ha reduït en un 15%.

Les viles i ciutats de Castelló mantenen el major índex de despesa per cada ciutadà, amb 1.009 euros. Els corresponents a la demarcació de València apliquen 913 euros per habitant i a la demarcació d'Alacant no arriba a 875 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona