Els treballadors de l'Ajuntament de Mont-roig amenacen de no fer hores extra per aconseguir millores salarials

Entenen que aquesta mesura faria col·lapsar les àrees que tenen més volum de feina

Diuen que l'alcalde, Fran Morancho, no els presta atenció, i que a més, els canvien l'interlocutor de manera periòdica. L'únic que hi queda ara és el representant de la Diputació, però en volen un de l'equip de govern «amb capacitat de decisió». Fa dos anys que govern municipal i personal s'asseuen a parlar per a la redacció d'un conveni que sobretot introdueixi millores salarials. Els representants sindicals busquen «la manera de desbloquejar aquesta situació per recuperar el diàleg i l'entesa» i entenen que «la dinàmica de rèpliques i contrarèpliques no conduirà a obtenir les millores laborals» per les quals lluiten. En aquest sentit, opinen que per «reconduir la situació» les dues parts haurien de fer un esforç. Els treballadors consideren de la seva «responsabilitat» reconèixer les actuacions que l'equip de govern ja ha dut a terme per millorar el conveni, però diuen que «no obstant això en queden moltes més per resoldre».

En l'assemblea de treballadors es va decidir adoptar una mesura de pressió per aconseguir més agilitat en la redacció del document i un avenç substancial en les millores. Per això, els treballadors han amenaçat de complir estrictament l'horari laboral i no fer hores extres, «cosa que afectaria el normal funcionament de l'Ajuntament en aquestes dates, atès l'increment de població que es produeix a l'estiu», tot i que l'acció no s'executarà fins passades les festes.

«La voluntat hi és»

n.r.

Aquestes declaracions no han sorprès l'equip de govern, que ha tingut temps per pensar una resposta. Fonts municipals insistien que «la voluntat de negociar hi és» i passaven la pilota als treballadors. Per finals d'aquest mes s'havia convocat una reunió per detallar els resultats d'una avaluació de cada lloc de treball, una trobada que els mateixos treballadors haurien anul·lat. Segons el consistori, aquest «és un dels moments més importants de la negociació» i es demostra que l'Ajuntament no té «cap voluntat d'aturar» les negociacions. A més, l'Ajuntament sosté que ja s'havien introduït millores, com ara reduir la jornada laboral a 35 hores, impulsar promocions internes i fer que cap treballador no cobrés menys de 1.000 euros nets.



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona