Administracions

hisenda

Els comptes de Vilablareix pugen un 4,7%

El pressupost és de 2.678.000 euros, i l'import de les inversions, de 150.000

El ple de Vilablareix va aprovar ahir el pressupost municipal per al 2014, amb un augment del 4,7% respecte al de l'any passat. Seran en concret 2.678.000 euros, dels quals 150.000 aniran destinats a inversions. En aquest capítol no es preveuen grans obres, segons l'alcalde del municipi, David Mascort (ERC). “Seran sobretot millores i manteniment en equipaments, serveis i instal·lacions”, explica. Entre aquestes inversions hi haurà millores a la piscina i al pavelló, arreglar voreres, acabar l'enjardinament a l'entorn de Can Gruart o la compra de material divers.

El servei a les persones

L'alcalde creu que “és un moment per no fer grans inversions, sinó per estar al costat de la gent”. En aquest sentit, destaca que el govern ha decidit reforçar les partides destinades a les persones. Serà un augment del 40%, del qual es beneficiaran les àrees dedicades als serveis socials, educació, esport o salut. Es passarà d'uns 70.000 euros a uns 90.000 en aquestes partides.

D'altra banda, la recent implantació del servei de recollida de residus porta a porta ha fet augmentar la despesa del capítol 2 (despesa en béns, serveis i transferències corrents). Aquest augment, però, segons David Mascort, es compensa amb l'ingrés més elevat que suposa per al consistori el cobrament del cànon que paga l'empresa.

L'alcalde considera que els comptes estan “marcats per les restriccions a què obliga l'Estat, tant pel que fa a les despeses com als ingressos”. Recorda també que han preparat el pressupost sense saber quin serà l'import que els pagaran per la participació en impostos de l'Estat, i si baixaran gaire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona