Administracions

Albaida tanca 2013 amb un superàvit de 507.000 euros

S'arriba a aquesta xifra malgrat la retenció de 600.000 dels Ingressos de l'Estat

L'Ajuntament redueix en un 75% les sentències pendents de pagament i assumeix amb èxit la creixent amortització dels 4 préstecs contractats a l'etapa del PP

L'Ajuntament d'Albaida tancarà l'exercici de 2013 amb un superàvit de 507.000 euros, després d'haver fer front amb èxit a circumstàncies com el pagament de sentències judicials, el creixement de l'amortització dels préstecs bancaris, el reconeixement extrajudicial de crèdits o la retenció de 600.000 euros de la Participació d'Ingressos de l'Estat per pagar a proveïdors.

Aquestes són algunes de les dades posades damunt la taula en conferència de premsa per l'alcalde d'Albaida, Josep Albert, i la primera Tinent d'alcalde, Eva Tormo, al balanç d'un exercici que, apuntaven, “demostra que hem trencat la tendència negativa en que estava l'Ajuntament, estem fent passos ferms i en la direcció correcta per un camí que encara va a ser molt llarg”, apuntaven.

Altre aspecte al que ha tingut que fer front el Govern d'Albaida són les condicions dels 4 préstecs municipals contractats pel govern del PP, que va signar una carència per la qual durant l'anterior legislatura només es van pagar interessos, i des de la present la despesa en amortització s'ha anat incrementant: 68.000 euros en 2011; 269.000 en 2012 i 483.000 en 2013, amb uns interessos que en cap cas han baixat dels 124.000 euros.

A més a més, l'Estat ha retingut a l'Ajuntament el 50% de les seues transferències per participació en tributs, per tal que s'abonen als proveïdors els interessos dels deutes milionaris que, explicava Eva Tormo, “són el resultat del caos i el descontrol absolut del Partit Popular, que anava gastant any rere any més d'allò que s'ingressava, endeutant la ciutat amb bancs i proveïdors fins arribar a la situació a la que estem fent ara”, assenyalava.

L'Alcalde ha volgut agrair la comprensió i implicació de la ciutadania d'Albaida, que, manifestava, “està entenent que fem allò que està en la nostra mà per resoldre una situació que requereix molt sacrificis per part de tots i totes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona