Administracions

Propietats municipals

Sanejar les finances

Patrimoni en venda per reduir el deute

Finances ·

Palau-saverdera posa a la venda diverses propietats municipals

Ha posat a licitació un solar, un pis, trasters i pàrquings

Les dificultats econòmiques del món municipal han provocat que ajuntaments que fins ara no havien tingut problemes financers hagin d'aprofitar tot el que tenen a l'abast per fer quadrar els números. En aquesta línia, l'Ajuntament de Palau-saverdera ha decidit posar a la venda diverses propietats patrimonials per recuperar una part del deute i de la inversió feta en els processos d'urbanització del poble. Aquesta és l'explicació que ha donat l'alcalde, Narcís Deusedas, després que el consistori anunciés un concurs per vendre un solar de 500 metres quadrats, un pis i diverses places d'aparcament i trasters.

El 2013 el municipi, fins llavors sanejat, va veure com el seu deute augmentava d'1,3 a 2,8 milions d'euros. Deusedas ha remarcat l'esforç econòmic fet en infraestructures i adaptacions urbanístiques, tot i ser un poble petit, i la necessitat de “recuperar part de la inversió venent patrimoni”.

D'una banda, l'Ajuntament preveu aconseguir gairebé 125.000 euros de la venda d'un solar que està situat al costat dels apartaments Can Macau i que amb el nou pla urbanístic ha passat a ser edificable. D'altra banda, es posa a la venda un pis de 62 metres quadrats. La propietat havia estat llogada en un règim d'habitatge social fins que l'arrendatari va morir i ara es preveu vendre'l per prop de 74.000 euros. També es planteja que pugui seguir de lloguer, amb opció de compra (400 euros al mes) o no (372 euros al mes).

Igualment, s'han posat a licitació diversos trasters i places d'aparcament per 6.602 i 4.372 euros. De la mateixa manera que el pis, tant els trasters com els pàrquings, també és podran sol·licitar en règim de lloguer o de lloguer amb opció a compra. Malgrat tot, segons allò especificat als plecs, la prioritat d'adjudicació serà per a aquell que ofereixi una oferta més alta, i es valorarà també la residència al municipi i els ingressos del comprador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona