Administracions

L'Ajuntament de Morella baixa l'IBI i congela i modernitza la resta d'ordenances

El veïnat de la localitat veu com les seves taxes no s'incrementaran en 2015 i com l'Impost de Béns Immobles baixarà un 7%

El Ple de Morella va aprovar anit, amb els vots del Grup Socialista i l'oposició del Popular, les ordenances municipals per a l'any 2015.

Aquestes taxes i impostos destaquen perquè, com ha succeït en els darrers anys, es van a mantenir els preus i en el cas de l'Impost de Béns Immobles, patirà una rebaixa del 7%. A més, es continua intentant gravar a les grans empreses que fan ús de l'espai públic, seguint les consignes de l'Associació de Municipis amb Instal·lacions d'Energies Renovables, i s'han actualitzat i modernitzat algunes taxes per adequar-les als temps actuals.

El consistori morellà ha congelat en els últims anys l'IBI, però el rebut ha pujat per les mesures adoptades pel Govern central. En aquest sentit, Morella és tot un exemple pel que fa a serveis públics i continua apostant per ells i ho fa, sense augmentar la càrrega impositiva als ciutadans, sinó tot el contrari.

A més de la baixada de l'IBI i de la congelació d'impostos, s'han modernitzat algunes ordenances, per adaptar-les a l'actualitat, en temes com les noves tecnologies, i fer-les més eficaces. Un bon exemple és la d'adquisició de material de l'Arxiu Pascual, en el qual s'està realitzant un important treball de digitalització i conservació, convertint les plaques de vidre a arxius digitals. Aquestes imatges es podran extreure de forma gratuïta d'Internet i se cediran per a les associacions o entitats amb fins culturals i educatius, però caldrà abonar 30 euros si es vol una còpia a alta resolució.

Una altra de les novetats en les taxes és que es prorratejarà per trimestres el pagament de la recollida de residus urbans a establiments. D'aquesta manera, en no pagar-se anualment, facilitarà el pagament a molts veïns.

A més, el ple ordinari d va aprovar una moció, amb els vots en contra del Grup Popular, per demanar a la Diputació de Castelló una reunió i millor coordinació en el servei de recollida de fem i una altra, amb l'abstenció dels populars, contra la violència de gènere.

No obstant això, va haver unanimitat per reclamar una millor senyalització de la localitat i de diferents enclavaments en diferents carreteres i en l'aprovació de les bases del 0,7%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona