Administracions

Es fomentarà la mineria del Bages i l'automoció al nord del Baix Llobregat

El govern aprova dos plans directors urbanístics amb què vol fer compatible l'activitat econòmica amb el medi

S'abordarà l'eliminació de dipòsits salins

La Generalitat va aprovar ahir que es comencin a redactar els dos plans directors urbanístics (PDU) amb què vol promoure l'activitat econòmica a la zona nord del Baix Llobregat i el seu encaix a l'entorn, així com la mineria al Bages. Es tracta de dos documents que formen part del planejament urbanístic pensat per fomentar el desenvolupament econòmic coordinant-lo amb l'ordenació urbanística de la zona on són.

Pel que fa al Bages, la Generalitat reconeix l'impacte econòmic de l'activitat minera, que dóna feina a 4.075 treballadors i mou 147 milions d'euros a Catalunya i 200 al mercat de l'exportació. Però també té una afectació al medi, i el pla director que ara s'ha de redactar tracta d'integrar l'activitat minera amb l'entorn. Actualment funcionen al Bages dues explotacions de potassa: la mina Cabanasses, a Súria, i la mina Vilafruns, a Balsareny i Sallent. La mina de Vilafruns s'ha de tancar, i es traslladarà la producció a Súria, on s'ampliaran les instal·lacions. En aquest sentit, el pla vol garantir una ordenació en relació amb el nucli urbà al llarg de la riera de Tordell. I vol explorar les possibilitats que obre la clausura de la mina de Sallent, on es podria desenvolupar activitat industrial i logística. També es vol abordar l'eliminació dels dipòsits salins i la reserva de sòl perquè continuï l'activitat minera. Aquest PDU inclourà els municipis de Súria, Sallent i Balsareny.

Al Baix Llobregat, un segon PDU estudiarà l'àmbit industrial entre Abrera, Martorell i Sant Esteve Sesrovires, on hi ha instal·lades empreses tan importants com la Seat. La Generalitat reconeix que és un sector privilegiat per les bones connexions, la proximitat a l'àrea metropolitana i l'existència de fàbriques d'automoció. El pla vol estudiar un centre d'activitat econòmica vinculat a la indústria automobilística, la preservació dels valors ambientals de l'àmbit i la reducció de l'impacte paisatgístic de les noves empreses que s'hi puguin construir. També es vol assegurar un model de mobilitat sostenible i proposar una ordenació que permeti la integració de l'activitat econòmica amb les zones residencials de l'entorn.

LA FRASE

Els PDU tanquen vells litigis amb els sectors naturalistes, que ens exigien concrecions
Santi Vila
Consell de territori i Sostenibilitat

LA XIFRA

4.075
persones
treballen, de forma directa i indirecta, en el sector de la mineria comprès entre Balsareny, Sallent i Súria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona