Administracions

Les AMPA van al Síndic per reclamar l'institut de Vilafant

La plataforma de pares d'alumnes considera que l'administració els ha desatès per manca de previsió

L'institut actual està en barracons des del 2008 i ja no hi ha espai per ampliar-lo

La plataforma de pares d'alumnes per l'institut de Vilafant es va personar ahir davant del Síndic de Greuges de Catalunya per reclamar la construcció del nou centre educatiu al municipi. Els pares d'alumnes consideren que l'administració els té desatesos per manca de previsió i, aprofitant que l'Oficina del Síndic es desplaçava ahir a Vilafant per atendre les consultes i queixes dels ciutadans contra l'administració, Maite Machado i Carlos Moreno, com a representants de la plataforma, van exposar-li la problemàtica d'aquest centre.

L'institut de Vilafant es va inaugurar en barracons el curs 2008/2009 amb dues línies i 61 alumnes; s'ha anat desenvolupant per arribar aquest 2015 a un total de 380 alumnes, amb la incorporació en l'actual curs del batxillerat i d'un cicle formatiu que han necessitat la instal·lació del barracó número 9; (a més, el curs arranca amb mal peu, ja que, segons Machado i Moreno, a dia d'avui encara no hi ha tots els serveis, com ara la porta d'emergència, que falta al barracó acabat d'instal·lar). En el pròxim curs 2016/2017 hi haurà dues línies més de batxillerat i un cicle formatiu més, amb la qual cosa es necessitarà un altre barracó que es menjaria la meitat dels terrenys actuals, i que reduiria el pati disponible per a prop de 500 alumnes.

“No hi ha més espai, i d'aquesta evolució l'administració n'és coneixedora des de fa 10 anys i no ha fet res per anticipar-s'hi. No acceptarem més barracons si en paral·lel no s'inicia la construcció del nou centre”, diuen els representants de la plataforma.

A més dels pares de l'institut, l'entitat (que es va crear el mes de setembre passat), ja ha unit les AMPA dels CEIP Les Mèlies, i Sol i Vent de Vilafant, i del CEIP Sant Andreu de Borrassà. La plataforma també té el suport de l'Ajuntament de Vilafant, que ja va cedir a la Generalitat els terrenys per al futur centre; aquest fet és precisament un agreujant, segons la plataforma, que recalca que Ensenyament ha acceptat la cessió dels terrenys sense posar mai data per a la construcció del nou edifici. “Farem el que faci falta, però no deixarem que aquesta situació es cronifiqui més”, diuen Machado i Moreno. Després de presentar les seves queixes al Síndic, ahir al vespre la plataforma va convocar a Vilafant una reunió oberta a tothom per continuar fent pressió.

Deu visites per al Síndic, per temes diversos

El Síndic de Greuges va rebre un total de deu visites en el seu desplaçament d'ahir a Vilafant. Les persones ateses han presentat cinc queixes i sis consultes. Les problemàtiques plantejades han estat, entre d'altres, temes relacionats amb consum (electricitat i aigua), molèsties per sorolls, ensenyament, urbanisme, etc. Tres de les cinc queixes anaven dirigides a l'Ajuntament. Totes les visites, excepte una, eren de veïns de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona