Administracions

La Paeria deu 600.000 euros a l'aeroport dels últims 5 anys

Havia compromès 150.000 euros anuals per a promoció, que el govern afirma que no s'han transferit, i que ara s'ha acordat deixar de pagar

La Diputació, que sí que abona l'ajut, es compromet per aquest any i el 2017

L'Ajuntament de Lleida deu 600.000 euros a Aeroports de Catalunya en concepte de l'aportació que feia cada any la Paeria per destinar recursos a la promoció de l'aeroport de Lleida-Alguaire.

El delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, va confirmar aquesta situació explicant que el deute s'arrossega des del 2010 i que, malgrat que els diners poguessin estar pressupostats per la Paeria, encara no s'havien transferit.

Per aquest motiu, el fet que la Paeria hagi acordat deixar de pagar aquesta aportació “no altera la programació de projectes i iniciatives de promoció de la Generalitat, perquè tampoc hem disposat d'aquests recursos”, segons Farré.

L'Ajuntament de Lleida, dins el marc dels acords de pressupostos que va pactar amb diferents grups municipals, va incloure deixar d'abonar aquests 150.000 euros anuals i, efectivament, als comptes municipals del 2016 ja no figura la transferència a Aeroports de Catalunya. Fonts municipals van confirmar també que aquest any no estava prevista cap aportació.

El delegat del govern a Lleida insistia que “a efectes pràctics no canvia res” i hi afegia que, en canvi, la Diputació de Lleida sí que abonava puntualment cada any els 150.000 euros que també té compromesos amb l'aeroport. De fet, l'ens provincial ja ha confirmat la seva aportació per aquest any i pel 2017.

L'impagament d'aquest compromís per la Paeria coincideix en un moment en què la Paeria reclama més d'11 milions a la Generalitat per diversos projectes i tributs. En aquest sentit, portaveus municipals van explicar que sempre es prioritza el pagament a proveïdors abans que les aportacions a altres administracions, i les mateixes fonts recordaven l'elevat deute de l'administració catalana amb la Paeria.

Ramon Farré va dir: “No m'agrada fer qüestió d'aquestes situacions perquè sempre hi ha deutes entre administracions i sempre s'han acabat solucionant”.

Converses per mantenir els vols d'esquí

Aeroports de Catalunya ha iniciat les negociacions amb l'operador Neilson per renovar el contracte dels paquets turístics d'hivern i d'esquí. Neilson nolieja avions des de diverses ciutats britàniques amb destinació a Lleida-Alguaire i des d'allà porta esquiadors i turistes al Pirineu català i andorrà. El delegat del govern a Lleida va recordar que ja s'ha complert un primer contracte de 5 anys i que ara es negocia la continuïtat d'aquests xàrters. Ramon Farré va manifestar que hi havia un diàleg fluid amb Neilson i que l'objectiu era tancar un nou acord aquest mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona