Administracions

El Bages s'afegeix al litigi contra Autema per la C-16

El Consell Comarcal es personarà com a codemandat en el plet al costat de la Generalitat

La concessionària no accepta un canvi que implica menys ingressos

El Consell d'Alcaldes extraordinari que es va celebrar aquest dimecres al vespre va aprovar per unanimitat que el Consell Comarcal del Bages es presenti com a codemandat, al costat de la Generalitat, en el contenciós que hi ha obert amb Autema, concessionària de l'autopista Terrassa-Manresa (C-16).

El Departament de Territori i Sostenibilitat va impulsar, el juliol passat, l'aprovació d'un decret que modificava el sistema de tarifes que rebia Autema per l'explotació de l'autopista. Fins aquell moment, la concessionària cobrava per unes perspectives de guanys, passés o no passés trànsit per l'autopista. Amb el decret, la Generalitat planteja un pagament per als cotxes que realment hi circulen. Segons els càlculs, el nou marc contractual faria que la Generalitat deixés de pagar uns 28 milions d'euros l'any. L'empresa, però, no va acceptar la modificació i va recórrer contra el decret al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ara, el Consell entrarà en el procés “per fer tota la força possible perquè finalment es puguin rebaixar les compensacions a Autema”.

LA XIFRA

28
milions d'euros
són els que es calculen que la Generalitat pot deixar de pagar a l'any amb el nou marc contractual.

257 milions d'euros en 16 anys

Segons han explicat fons del Consell Comarcal del Bages, la decisió de personar-se en la causa contra Autema s'ha pres després d'encarregar un informe jurídic per analitzar la concessió de la C-16 i la possibilitat d'interposar una demanda judicial des del Bages. Els alcaldes, que ja fa mesos que estan en peu de guerra “per la gestió de la concessió de l'autopista i el greuge que suposa per al territori”, van recordar ahir que l'empresa “va rebre 257 milions d'euros com a compensació pels descomptes des de l'any 1999”, un lucre que consideren ”absolutament desorbitat”. Ara fan el pas d'adherir-se al litigi obert amb la idea que “la gestió de l'autopista redueixi el gran impacte econòmic que té per a les arques públiques”. D'altra banda, els batlles han avançat que continuaran reivindicant davant la Generalitat “la millora de les bonificacions en el tram del Bages” implantades al gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona