Medi ambient

Aiguats de tardor

Vilassar encara ha de treure dos cotxes del mar

Cinc dies després de la rierada els vehicles, destrossats, encara són a la platja

L'Ajuntament accepta assumir el cost de la retirada, que després traslladarà a les assegurances dels propietaris

Cinc dies després de la tempesta que va sacsejar el Baix Maresme, encara són ben visibles alguns dels seus efectes. Entre els més cridaners i que atrauen més l'atenció dels veïns hi ha els dos vehicles que van ser arrossegats per la rierada i que han quedat destrossats i enterrats a la sorra. Un es troba a tocar de la riera de Vilassar i l'altre, al costat del Club Nàutic, a la riera d'en Cintet. Les onades s'han encarregat de transformar-los en ferralla inservible després que fossin arrossegats durant metres, però la seva presència a la platja ja dura massa dies i les administracions no poden deixar passar més temps per actuar. Així ho va confirmar ahir el primer tinent d'alcalde i regidor de Territori, Àngel Font (ERC-VdM Diu Sí), que va avançar que seria finalment l'Ajuntament qui es faria càrrec de la recuperació dels vehicles i el seu trasllat al dipòsit municipal. “Vam demanar a Costes que se'n fes càrrec, però no hem aclarit de qui era la competència”, explica, i hi afegeix: “En tot cas, no podíem deixar passar més temps i entre avui i demà els traurem de la platja.” Font també va precisar que el cost de l'actuació es farà arribar a les asseguradores dels propietaris dels vehicles perquè siguin elles qui finalment pagui la despesa.

En el cas de Cabrera de Mar, el vehicle que l'aiguat va arrossegar fins a la platja va ser retirat divendres, després que el Departament de Costes fes el requeriment a l'Ajuntament perquè entenia que havia de ser l'administració local la que s'encarregués de treure'l del litoral. L'alcalde, Jordi Mir (PDC), va confirmar ahir que l'operació s'havia fet sense més problemes. Cabrils, Vilassar de Mar i Cabrera, els municipis més afectats per les pluges del Dia de la Hispanitat, han demanat la declaració de zona catastròfica i, paral·lelament, la Diputació va anunciar una línia d'ajuts de 4 milions d'euros.

LA XIFRA

2
vehicles
arrossegats per l'aiguat del dia 12 encara es troben enfonsats a la sorra de la platja de Vilassar de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona