El parc del Foix amplia el seu espai protegit fins a les 3.000 hectàrees però alenteix projectes per la crisi

Els ajuntaments dels Monjos i Castellet ja han aprovat l'ampliació de l'àrea

El pla vigent, del 1993, només recollia els terrenys protegits en el terme municipal de Castellet i la Gornal, ja que no va ser fins al 2001 que l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va entrar a formar part del Consorci del Parc del Foix. Un equip de l'àrea d'Espais Naturals i de la Universitat Politècnica de Catalunya han redactat el nou pla especial, que engloba els dos municipis i també una petita part del municipi d'Olèrdola, que també forma part d'aquesta zona del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN). El pla especial, que ara es troba en període d'exposició pública abans de l'aprovació definitiva que n'ha de fer la Generalitat, també actualitza tota la legislació que afecta l'espai, fent-lo menys restrictiu pel que fa a usos públics, i defineix les noves figures com ara el PEIN, la Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i la Xarxa Natura 2000. Un dels esports que fins ara no hi era permès era l'escalada, així com els accessos a algunes zones.

L'ampliació del parc i els tràmits per aprovar el pla especial arriben ara, quan s'estan fent diverses actuacions a la zona de Mas Granell, on diverses persones amb risc social estan fent tasques de neteja per eliminar el sotabosc dels pins blancs i minimitzar, així, els riscos d'incendis a la zona. L'actuació es preveu que es repeteixi l'any que ve a les zones més properes al pantà. El pantà del Foix és utilitzat per molts pescadors com a centre de trobada de concursos de pesca esportiva sense mort. L'estiu passat, la Generalitat va aixecar les limitacions que al seu dia havia imposat a causa de la mala qualitat de l'aigua.

Les passeres, al calaix

El projecte de creació d'una passera de fusta que arrenqui des del centre de serveis de la Marina i vagi vorejant una part del pantà continuarà al calaix i no s'executarà, segons va confirmar ahir el director del Parc Natural del Foix, Pau Mundó. El director del parc va explicar que els pressupostos de l'any que ve seran reduïts i que aquesta no és una obra prioritària, de manera que serà posposada per més endavant. El projecte, que té l'ens gestor des de fa uns dos anys, preveu la construcció del primer tram del camí de ronda que ha de seguir l'antic itinerari, que era sobre uns taulons de fusta. L'actuació, que està pressupostada en 30.000 euros, afectaria la part més propera a l'embassament; uns 200 metres. El projecte es preveu fer en diversos trams.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona