Medi ambient

municipal

infraestructures

L'Ajuntament de Deltebre projecta un camí d'accés provisional al Fangar

La negociació entre l'Estat i els propietaris dels terrenys per fer retrocedir la línia de costa continua estancada

Fa cinc anys que no hi ha accés rodat al far

L'Ajuntament de Deltebre no vol encetar una altra temporada turística sense disposar d'un accés rodat al Fangar. Fa cinc anys que el camí que arribava fins a la punta del Fangar és totalment impracticable perquè les llevantades el van fer malbé i no s'ha fet res per recuperar-lo. És per això que l'Ajuntament de Deltebre ha encarregat un projecte per obrir un camí provisional en aquest indret turístic. Un projecte que estarà enllestit d'aquí a un mes, aproximadament. “Caldrà demanar els permisos necessaris per poder actuar, però esperem que la pròxima temporada turística ja tinguem un accés al Fangar i que sigui al més proper possible a la línia de costa”, ha manifestat l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

De fet, un dels motius de l'Estat per no refer el camí és la negociació que manté amb els propietaris dels arrossars de la primera línia de costa i del restaurant Los Vascos —que va quedar inundat amb el temporal de fa una setmana— per comprar-los els terrenys i fer un camí d'accés al Fangar uns metres terra endins. Una negociació, però, que està estancada. “Fa deu anys que els propietaris i l'Estat negocien la compra dels terrenys, però els ofereixen un preu molt baix i no hi ha acord”, ha lamentat Soler.

A més, l'alcalde de Deltebre no comparteix el projecte de Costes d'allunyar el camí d'accés al Fangar de la mar. “Fer retrocedir el camí no es protegir el Delta, un espai que no aspira només que la gent vingui a veure ocells”, ha dit l'alcalde de Deltebre. En aquest sentit, l'Ajuntament manté que no vol “hipotecar” el municipi i reclama a les administracions un esforç per frenar la regressió del Delta. I per aturar la mar precisament en aquesta zona, l'Ajuntament ha refet l'escullera de la platja de la Marquesa, on feia tres anys que no s'actuava i que l'últim temporal va trencar.

LA FRASE

Volem un accés rodat al Fangar i que sigui al més pròxim possible a la línia de costa
Lluís Soler
ALCALDE DE DELTEBRE

LA XIFRA

1.200
metres cúbics
de sorra s'han d'extreure de la bocana del riu per permetre el pas d'embarcacions.

Dragatge de la bocana del riu

L'actuació a la Marquesa i el projecte d'accés al Fangar no són les úniques actuacions que ha emprès darrerament l'Ajuntament de Deltebre a la línia de costa, un àmbit que no és competència municipal. Així, l'Ajuntament tramita un projecte per dragar la bocana del riu i permetre que les embarcacions puguin accedir al port fluvial de Deltebre. Concretament proposa l'extracció de 1.200 metres cúbics de sorra de la bocana del riu per evitar que el pas quede tancat. L'Ajuntament està pendent dels informes de Territori i Sostenibilitat i de l'Estat per poder dur a terme l'actuació. “No podem quedar-nos passius, s'han d'impulsar aquests projectes”, ha dit l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia