Medi ambient

Medi ambient

El mar es menja el camí dels càmpings de Malgrat

El fort onatge engoleix la sorra, destrossa la vorera i fa caure un tram del vial més proper al delta

L'Ajuntament reclama una solució “urgent” a Costes

El fort onatge dels darrers dies ha acabat de fer la feina. La platja de davant del càmping resort Els Pins de Malgrat de Mar ja no existeix i les onades han continuat avançant fins a menjar-se la tanca que separava la sorra del vial, fer trontollar els pals de la llum, destrossar la vorera i enfonsar l'asfalt del tram més proper a la platja del Camí de la Pomereda. Dijous la policia local ja va instal·lar tanques per impedir-hi l'accés del trànsit rodat i ahir, divendres, havia encintat tot el perímetre per evitar que hi poguessin passar els vianants.

L'anunci que el temporal de mar continuarà i pot, fins i tot, augmentar aquest cap de setmana manté en alerta l'Ajuntament, que no pot actuar de manera immediata per arreglar els desperfectes. El regidor d'Obra Pública i Platges de Malgrat, Òliver Sánchez (PSC), avança que la situació ha arribat a un punt de “no retorn” i reclama una actuació “ràpida i eficaç” per posar fi als episodis continus de regressió de la platja i d'amenaça per als càmpings en aquest tram del municipi. “Hem demanat una reunió urgent amb els responsables de Costes per la setmana vinent per pactar-ne les solucions i per deixar clar que no es pot esperar més”, comenta.

Poc transitat

El regidor explica que tan bon punt amaini el mal temps les màquines començaran a treballar per reparar les destrosses i tornar a garantir l'accés dels vehicles. “Tenim la sort que estem a l'hivern i a la zona de càmpings hi ha molt poca activitat, però agilitarem les obres perquè tot torni a ser a lloc al més aviat possible”, assenyala, i manté que no es recorda un episodi amb conseqüències tan greus en aquest indret.

El càmping resort Els Pins ha patit de ple els efectes del temporal i l'espai habilitat a peu de platja, a l'altre costat del carrer, ha rebut l'impacte de les onades, que han desfalcat una part de l'estructura que delimita la zona.

LA FRASE

Hem demanat una reunió urgent amb els responsables de Costes per pactar-ne les solucions
Òliver Sánchez (PSC)
regidor de platges i urbanisme de l'ajuntament de malgrat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia