Medi ambient

medi ambient

contaminació a flix

L'Agència de Residus reprendrà dimarts els sondejos al sòl de Flix

La comissió d'experts avala el pla de treball als cinc punts de l'exterior d'Ercros on s'han detectat elements metàl·lics

Es faran 20 sondejos i 67 prospeccions

La comissió d'experts sobre la problemàtica ambiental de Flix i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) han consensuat el pla de treball al sòl dels cinc punts de l'exterior del recinte d'Ercros on hi ha indicis de contaminació. Després que l'ARC decidís dimarts passat aturar els treballs a petició del grup de treball de sòls contaminats i de l'Ajuntament de Flix, ahir el govern i els experts van acordar que es facin 20 sondejos i 67 prospeccions als emplaçaments on els estudis geofísics han determinat que hi ha elements metàl·lics enterrats. “Els treballs es van aturar a petició dels experts; després d'aclarir tots els seus dubtes, s'ha pactat un calendari d'actuació”, va explicar la secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, que presideix la comissió d'experts. Amb tot, els treballs que es duran a terme al sòl seran els previstos inicialment per l'ARC.

Els sondejos i les prospeccions del sòl es reprendran dimarts que ve amb la previsió que s'allarguen durant quinze dies. “Una vegada disposem del resultat dels treballs d'anàlisi del sòl, on hi ha sospites de contaminació, es comunicaran al grup de treball de sòls contaminats perquè concreten què s'ha de fer per netejar el terreny”, va manifestar l'alcalde de Flix, Marc Mur. Fins ara s'han dut a terme vuit sondejos, però no s'ha concretat quin tipus de material s'ha trobat. Tant la secretària de Medi Ambient com l'alcalde de Flix van valorar positivament la reunió d'ahir de la comissió d'experts. “S'ha establert una dinàmica de treball molt positiva, tenim una intranet on es pengen tots els estudis”, va explicar Subirà.

Quatre dels cinc punts on hi ha indicis de contaminació són propietat d'Ercros. L'empresa química ha contractat empreses especialitzades en sanejament de sòls i ha adquirit màquines retroexcavadores i equipaments de sondejos per dur a terme els treballs.

LA FRASE

Els treballs es van aturar a petició dels experts i ara s'ha acordat el pla de treball
Marta Subirà
SECRETÀRIA DE MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT

Acuamed s'incorpora al grup de treball

La comissió d'experts sobre la problemàtica ambiental de Flix, que ahir es va reunir a Barcelona, va acordar la incorporació de la societat estatal Acuamed al grup de treball d'aigua, que fa un seguiment de la descontaminació del pantà. “Encara hi ha un 10% dels llots tòxics al pantà i la Generalitat i els experts serem exigents perquè es completi aquesta feina”, va manifestar la secretària de Medi Ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia