Medi ambient

Deltebre maniobra per garantir el servei de residus

El consistori presenta un contenciós contra l’acord del ple del Consell Comarcal que els retorna les competències en residus l’1 de juliol

El govern vol gestionar el servei de manera directa

L’Ajuntament de Deltebre va revocar el març passat el contracte de recollida d’escombraries i neteja que presta el Copate, l’ens mancomunat que s’encarrega de les polítiques ambientals a les Terres de l’Ebre. El govern del PDeCAT defensa que, gestionant el servei de manera directa, se’n reduirà el cost.

La resposta del Consell Comarcal del Baix Ebre –presidit en l’anterior mandat per Lluís Soler, ara alcalde de Deltebre– va ser retornar al municipi les competències en gestió de residus, que inclouen la recollida i el tractament de les escombraries, a partir de l’1 de juliol. Per tant, des d’aquesta data, el Copate no farà la recollida d’escombraries ni el tractament a l’abocador.

Per evitar, però, que a finals de mes la brossa es comenci a acumular als carrers, l’Ajuntament ha demanat que es paralitzi la decisió del Consell Comarcal. El ple de la setmana passada va aprovar interposar un recurs contenciós administratiu contra l’acord de l’ens comarcal de retorn de les competències.

“La recollida de residus és un servei bàsic i essencial”, recorda el tinent d’alcalde Kilian Franch, que puntualitza que el consistori només va retirar les competències de recollida de la brossa, però en cap cas les de tractament de residus.

Mesures cautelars

L’equip de govern de Deltebre confia ara que el jutge prengui les mesures adients per garantir el servei de recollida de la brossa a Deltebre a través del Copate fins que el consistori no estigui en disposició de prestar-lo amb els seus propis mitjans.

De fet, en la mateixa sessió plenària es va adjudicar a l’empresa Innovia Coptalia SAU el servei de recollida d’escombraries, de neteja viària i de neteja de platges. Deltebre va decidir treure a concurs el servei amb l’objectiu d’estalviar-se un milió d’euros l’any i millorar el servei.

La CUP, que ja va votar en contra de la decisió de l’Ajuntament de Deltebre de retirar les competències al Copate en recollida de la brossa, va lamentar la “improvisació”. “Aquest recurs és la conseqüència de la falta de previsió en la decisió de sortir del Copate”, assegura la regidora Dayana Santiago. Amb tot, va decidir abstenir-se en la presentació del contenciós administratiu “perquè no ens volem trobar el mes de juliol amb els carrers bruts i plens de brossa”. ERC i Compromís d’Esquerres també van abstenir-se mentre que el PP hi va votar a favor.

LA FRASE

Sol·licitem mesures cautelaríssimes. La recollida de residus és un servei bàsic i essencial
Kilian Franch
tinent d’alcalde

LA FRASE

Aquest recurs és la conseqüència de la falta de previsió en la decisió de sortir del Copate
Dayana Santiago
regidora de la cup

LA DATA

30.06.17
finalitza el servei que presta el Copate en la recollida de la brossa i el tractament dels residus


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona