Medi ambient

Més control per erradicar el focus de cargol poma

Prohibeixen la pesca a la zona i submarinistes fan prospeccions

Noves accions per posar fi al focus de cargol poma detectat a Miravet fa uns dies i que per la seva situació –més amunt de l’assut de Xerta– podria escampar la plaga sense control per la xarxa de reg.El departament d’Agricultura ha decidit prohibir pescar en un tram d’un quilòmetre i mig del riu Ebre, 1.000 metres avall i 500 metres amunt del lloc on es va localitzar el focus. Es volen evitar així noves infestacions durant la temporada de pesca d’enguany.

Segons han acordat les diferents administracions implicades en la lluita contra aquesta espècie invasora, també es treballarà en una barrera flotant per aïllar la zona. A més, l’àrea delimitada d’afectació de la plaga s’ha ampliat.

Paral·lelament, submarinistes del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil d’Osca col·laboren aquests dies amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i l’empresa Paleoymás en la retirada de postes i exemplars adults de caragol maçana. Segons xifres de l’organisme, fins ara s’han retirat 200 postes i 14 exemplars adults.

Amb la intervenció dels submarinistes, s’han pogut rastrejar zones de més difícil accés. En els dies propvinents, i fins a la tardor, continuaran les prospeccions, la majoria a la nit, perquè és quan la femella diposita els ous. També s’extremarà la vigilància per erradicar el focus, l’únic, segons la CHE, detectat en una zona de domini públic hidràulic. Sobre l’origen, la Confederació Hidrogràfica parla obertament d’acte “vandàlic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona