Medi ambient

municipal

participació ciutadana

L’Hospitalet aborda un pla de l’arbrat que inclou una consulta ciutadana

El consistori preveu plantar 6.000 arbres en deu anys i substituir-ne un miler el 2017

La tala dels primers arbres va provocar les crítiques veïnals

Amb l’objectiu de planificar la substitució i nova plantació d’arbres de la ciutat, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha iniciat la redacció del pla director de l’arbrat de la ciutat. Es tracta d’un document que es va presentar el passat mes de juny i que, en la seva tramitació, ha inclòs una consulta ciutadana, de què la primera fase ja s’ha executat, per recollir les aportacions dels veïns sobre la planificació, ordenació i gestió de l’arbrat de la ciutat. Aquest pla arriba mesos després de les crítiques que tant veïns com partits de l’oposició van fer, el passat hivern, per la tala d’arbres a barris com ara Sanfeliu, Collblanc, Pubilla Cases i Santa Eulàlia.

La ciutat té, en aquests moments, 32.280 arbres repartits per carrers, places, jardins i parcs. El consistori preveu plantar 6.000 exemplars els propers deu anys, el que suposarà un increment del 8% de la massa arbòria de la ciutat i la renovació d’algunes espècies per d’altres que s’adapten millor a la ciutat. La majoria d’arbres es van plantar als anys setanta i vuitanta i la selecció d’espècies que es va fer llavors no era la més adient a l’entorn urbà, segons defensa l’equip de govern. Això ha provocat, al llarg dels anys, efectes negatius sobre el paviment i les persones al·lèrgiques i la necessitat de podes freqüents. El nou pla busca, ara, renovar i adaptar l’arbrat, considerat un element urbanístic fonamental.

Aquest nou pla ve precedit per treballs com ara el pla director dels espais verds i l’arbrat, aprovat el 2007, i el pla estratègic per a carrers, del 2015. També dels plans de risc i poda derivats del pla de gestió de l’arbrat viari de la ciutat que es van posar en marxa l’hivern passat.

Van ser els plans de risc i poda els que van motivar un seguit de protestes per la manca d’informació a l’hora de talar arbres. La previsió era renovar i plantar un miler d’arbres durant el 2017, però, en diversos barris, els veïns es van queixar pel que van qualificar de tala massiva d’arbres de la ciutat. Les crítiques van ser especialment dures amb la decisió d’eliminar arbres de les voreres de menys de dos metres i mig per facilitar el pas pel carrer. Partits de l’oposició com ara PDeCAT i Ciutadans es van fer ressò de les queixes veïnals i les van portar al ple.

L’alcaldessa, Núria Marín, defensa la idoneïtat del pla de renovació, però afirma que es donarà una informació més concreta del procés al veïnat.

LA XIFRA

6.000
arbres
es plantaran a l’Hospitalet els propers deu anys i es preveu que un miler es renovin aquest any.

LA FRASE

S’eliminaran els arbres que no estan bé i donarem una informació més concreta
Núria Marín
Alcaldessa de l’Hospitalet

Aprovat el reglament del Síndic

Rosa M. Bravo

L’Hospitalet ja té el reglament orgànic que ha de regular el Síndic de Greuges i la Comissió de Suggeriments i Reclamacions, els òrgans de defensa que tenen els ciutadans davant les decisions de l’Ajuntament. S’obre ara el procés per escollir el síndic amb la presentació de candidatures que han de tenir l’aval d’almenys 15 entitats de la ciutat. La llista provisional dels candidats se sotmetrà a consulta ciutadana i, posteriorment, es portarà al ple del Consell de Ciutat la llista dels tres candidats proposats pel consell. El ple municipal haurà de designar un d’aquests tres, que tindrà un mandat de cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona