Medi ambient

municipal

Un nou accés a la llera del riu Ter a Manlleu

El tram va des de l’embarcador fins a l’altura del carrer de Sant Martí

Manlleu disposa des d’aquest mes d’agost d’un nou accés a la llera del riu Ter per poder passejar just al costat de l’aigua. L’origen d’aquesta nova zona es troba en el conflicte entre l’Ajuntament manlleuenc i el propietari d’una finca ramadera que des de fa un any impedeix l’accés a la zona de la devesa. “Es va pensar un pla B per si no era possible començar la Festa del Serpent des de la devesa. La zona fa mesos que està tancada, no sabíem si hi podríem accedir i vam buscar un punt d’inici alternatiu per si de cas. Mentre ho estudiàvem, vam veure que podíem anar més enllà i que era una bona oportunitat per recuperar un tros de llera del riu que permetés passejar a tocar de l’aigua”, explica l’alcalde, Àlex Garrido.

Així doncs, es va desbrossar un tram d’uns 200 metres i s’ha generat aquest petit passeig, una idea que ja es recollia en les propostes de millora del procés participatiu del vora Ter. “Hem conservat la vegetació autòctona i els diversos arbres de la llera, i totes les bardisses o herbes que embruten l’entorn del riu s’han tret. Ara tenim un passeig força ampli”, diu Garrido. En concret, l’accés es fa per la zona de l’embarcador i permet anar ben a prop del Ter fins a l’altura del carrer de Sant Martí.

La voluntat de l’Ajuntament, tal com va quedar recollit en el document resultant del procés de participació ciutadana per millora el camí de vora Ter i el passeig, és anar fent intervencions similars a aquesta i recuperar espais a tocar de l’aigua. “Creiem que s’ha de completar amb un baixant i una passera per a persones que permeti fer una ruta circular per tot el passeig del Ter i la Devesa, sempre respectant l’entorn natural i autòcton de l’entorn del riu”, explica l’alcalde.

Camí dels jutjats

Al mes de juny, l’Ajuntament va iniciar el procés per expropiar un tram de camí en una zona particular que permet tallar l’accés a la devesa. Segons l’alcalde, Àlex Garrido, al setembre se sotmetrà al ple un nou pas per avançar en l’expropiació, però “el propietari ja ens ha fet saber que no hi està d’acord, i el procediment acabarà en mans dels advocats i serà un jutge qui decideixi si es pot recuperar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona