Les temperatures no van pujar dels sis graus i les precipitacions van arribar als 30 litres per metre quadrat

El vent també va ser protagonista, amb ratxes de fins a 88 km/h a Portbou

La nevada d'ahir va deixar gruixos d'entre 7 i 12 centímetres als municipis més elevats de les comarques de la Garrotxa i el Ripollès, però al centre de les poblacions no va arribar a agafar amb força als carrers, com ara a Ripoll o Olot, on van caure 6,8 litres per metre quadrat, que van ser sobretot de neu. També van veure força neu a les Guilleries, en municipis com Sant Hilari Sacalm o Espinelves, amb les conseqüents afectacions al trànsit. Pel que fa a la resta de la demarcació, llocs com Cassà o Caldes també van tenir petites nevades, però sense importància. Tot plegat va fer que es pogués veure un paisatge emblanquinat en espais com les Gavarres, l'Albera –Agullana o la Vajol van tenir neu, i més cap a la costa aiguaneu–, o el massís de Cadiretes, on si bé no és excepcional sí que la presència de neu no és habitual. A bona part de la costa i l'interior hi va haver precipitacions en forma de pluja.

Pel què fa a les temperatures, van ser molt baixes tot el dia, i la sensació es va anar accentuant més a mesura que va anar avançant el dia perquè també va anar augmentat el vent. A Portbou van arribar a ratxes de 88 km/h, les més altes de la Costa Brava, i a Roses i Castell d'Aro van superar els 60 km/h. A l'interior, llocs com Girona i Banyoles i també a muntanya les ratxes estaven entre 40 i 50 km/h. Les temperatures mínimes van arribar als -11,3 a Ulldeter, però en la majoria de llocs van estar entre 0 i 1 grau negatiu, mentre que la màxima va ser entre 4 i 5 graus al migdia en bona part de la demarcació.

Carreteres tallades

El temporal de neu i fred polar va complicar ahir la circulació en més d'una trentena de carreteres catalanes, la gran majoria de les comarques tarragonines. A la demarcació de Barcelona, van caure els primers flocs a Collserola i el temporal va afectar a un tram de la B-400 a Guardiola del Berguedà i a la B-401 a Vallcebre. La direcció general de Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla d'emergència Neucat i recomana als ciutadans que extremin les precaucions en cas d'haver d'agafar el cotxe. A Tarragona les comarques que van quedar més blanques per la neu van ser la Conca de Barberà, el Priorat i la Terra Alta. A la tarda, les nevades es van intensificar i, a última hora, la previsió era que seguissin de matinada, i també al llarg del dia d'avui. Per avui ja s'han suspès diferents línies de transport escolar a l'Ebre.

La fred durarà

Les previsions auguren que la fred es mantindrà durant tot el cap de setmana, i que es podria allargar fins ben entrada la setmana que ve. De fet, per avui al matí es preveu que encara hi hagi possibilitats de nevades arreu de les comarques gironines, amb una cota de neu que es podria situar al voltant dels 200 metres. Però a mesura que avanci el dia les precipitacions s'aniran afeblint, i deixaran al vent com a gran protagonista, amb més intensitat a la Costa Brava, on la tramuntana bufarà molt fort sobretot al nord. Això farà que les temperatures encara baixin més, amb màximes que no superaran els 7 graus a la costa i mínimes amb valors negatius en bona part de la demarcació. El cap de setmana encara baixaran més, amb un ambient molt fred però sense pluges, i a partir de dilluns pot entrar una nova massa d'aire humit amb més neu i pluges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona