Medi ambient

Súria inicia la millora i neteja de la llera del riu Cardener

L’Ajuntament preveu que els treballs puguin tenir una durada de fins a dos anys, ja que s’han planificat vint unitats d’actuació

A banda de tallar els canyissars, també es plantarà vegetació de ribera autòctona

Els treballs de millora de la llera del riu Cardener a Súria han començat aquesta setmana, després que l’Ajuntament hagi aconseguit finalment tots els tràmits administratius necessaris amb la Generalitat, un procés que ha durat anys. L’actuació es farà a la part més urbana del riu, és a dir, la que avança en direcció sud des del pont de la resclosa de Salipota cap al Pla de les Hortes, el Fusteret i el Pou IV.

Les obres són finançades pel consistori surienc i representaran una inversió de 16.800 euros. Se centraran principalment en l’eliminació de canyissars –de canya americana–, bardisses i altres espècies no autòctones, així com d’arbres morts. També s’hi portaran a terme actuacions de poda i tala d’arbrat en els punts on sigui necessària una esclarida selectiva per millorar la qualitat del bosc de ribera. L’Ajuntament preveu que els treballs puguin durar fins a dos anys, ja que s’han planificat fins a un total de vint unitats d’actuació, en les quals també es plantaran espècies autòctones de vegetació de ribera per evitar rebrots de canya i l’aparició d’altres espècies invasores. La primera fase dels treballs tindrà una durada prevista de dos mesos. El seu desenvolupament podria comportar talls puntuals al carrer de l’Areny i al camí entre la plaça de Sant Joan i el pavelló municipal d’esports.

El projecte forma part d’un pla d’actuacions per a la millora de la llera del riu Cardener entre els anys 2017-19, impulsat per la regidoria de Medi Ambient i Joventut de l’Ajuntament de Súria, amb els objectius de millorar tots els espais fluvials del municipi, tornar a acostar el riu a la ciutadania i crear un corredor fluvial d’alt valor ambiental. Aquest pla també ha estat debatut pel Consell Municipal de Medi Ambient, organisme consultiu format per representants institucionals, polítics i socials del municipi. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha realitzat en els darrers dies, i dins d’aquest mateix pla d’actuacions, la neteja i estassada d’un tram del riu, aigües avall del pont de Reguant.

El projecte es du a terme de manera paral·lela, segons ha explicat el consistori, amb els treballs de millorar a la riera del Tordell –a càrrec de l’empresa minera ICL– i altres iniciatives com la Via Blava del Cardener, impulsada per la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

LA XIFRA

16.800
euros és la inversió
prevista per l’Ajuntament de Súria, que es fa càrrec dels treballs de millora de la llera del riu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona