Medi ambient

medi ambient

Es vol implicar tothom a preservar el delta de la Tordera

Es posa en marxa el projecte ISACC TorDelta amb l’objectiu de crear un espai de debat ampli per a una gestió integrada d’aquest espai

Participa de la taula de treball en què prenen part administracions i experts

La preservació del delta del riu Tordera davant l’amenaça del canvi climàtic ha de convertir-se en un objectiu prioritari en les agendes de tots aquells sectors que tenen presència a la zona i, per fer-ho, primer cal crear un espai de debat ampli que permeti recollir i consensuar les millors estratègiques que garanteixin el seu futur. Sota aquesta premissa demà es presenta a Malgrat el projecte ISACC TorDelta: implicant la societat en l’adaptació al canvi climàtic al delta de la Tordera, coordinat pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf) i que té el suport econòmic del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a través de la Fundación Biodiversidad.

Una de les responsables del projecte, Annelies Broekman, avança que l’estudi –que s’allargarà fins al juny del 2018– ha de complementar i donar suport a la taula de treball sobre el delta que va començar a caminar el juny passat amb el suport d’administracions, experts, entitats i sectors econòmics del territori. “Treballarem per dissenyar un mapa actualitzat dels actors implicats en el delta tant a través d’entrevistes com de tallers i altres actuacions que ens permetin generar propostes que facilitin col·laborar en les estratègies futures a la zona”, exposa la científica del Creaf, que hi afegeix que “aquesta visió conjunta sorgida des del territori té un gran valor i s’ha de tenir en compte”.

El treball en profunditat que planteja el projecte permetrà impulsar la participació ciutadana, “afrontar reptes que demanen una resposta fomentant un clima d’entesa i identificar oportunitats” i, també, avançar en el coneixement d’un espai que per a molts ciutadans encara ara és completament desconegut.

“Els efectes dels temporals a les platges de la comarca, amb la pèrdua constant de sorra, estan lligats directament a la dinàmica del delta i s’ha de comprendre bé com funciona per saber com cal actuar”, insisteix Annelies Broekman, que remarca la necessitat “d’arribar al màxim de gent per obtenir els millors resultats que s’hauran d’integrar en el futur pla estratègic que s’acabi aprovant i consensuant per desenvolupar a la zona. La presentació del projecte es farà a l’Arxiu Municipal a les set del vespre i inclourà un debat obert.

LA XIFRA

8
mesos
és el període en el qual es desenvoluparà el projecte d’espai de debat sobre el delta de la Tordera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona