Medi ambient

municipal

reciclatge

Viladamat genera 700 kg de compost en dos mesos

La prova pilot del compostador mecanitzat dona resultats positius

La prova pilot de recollida de matèria orgànica i l’ús del nou compostador mecanitzat que van engegar a mitjan setembre l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Viladamat han donat resultats postius, després dels dos primers mesos, segons informa el Consell Comarcal. En aquest temps s’han obtingut 700 kg de compost orgànic gràcies al 53% de la població que hi ha participat. En una reunió de balanç amb els representants municipals de la comarca, també es va destacar l’estalvi de més 430 kg de diòxid de carboni. Les dades extrapolables a un any preveuen que amb 3.400 euros a l’any es puguin cobrir els costos de la recollida i el tractament de la matèria orgànica.

La inversió, en què han participat l’Ajuntament de Viladamat, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Agència Catalana dels Residus i el Ministeri d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, estava dotada en 33.500 euros i l’objectiu de la prova pilot era l’autogestió de tota la matèria orgànica generada pels viladamatencs sense haver de transportar els residus a plantes de gestió exteriors. Un cop gestionats aquests residus, poden ser utilitzats com a adobs per fertilitzar zones enjardinades, horts o el camp de futbol.

Una de les característiques d’aquesta prova pilot era la recollida porta a porta. L’Ajuntament s’ha encarregat de recollir els residus generats pels vilatans, dos dies per setmana. Després s’han transportat al compostador mecanitzat, instal·lat al camp de futbol del municipi. D’aquesta manera, tots els qui no es podien permetre un compostador casolà han pogut gestionar els seus residus col·lectivament, mitjançant un model de compostatge comunitari. L’Ajuntament també ha dotat els ciutadans de cubells i bosses compostables.

Paral·lelament s’ha dut a terme una campanya informativa. Diversos educadors han explicat als veïns la necessitat de separar els residus orgànics i els beneficis que comporta, a més d’explicar, porta a porta, en què consistia la prova pilot. Actualment es continua sensibilitzant llar per llar, demostrant els resultats positius de la prova pilot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona