La vinya experimental d'Olèrdola es començarà a plantar aquesta primavera i donarà fruit el 2011

El govern local d'Olèrdola (ApO-PM) va signar dilluns el conveni de col·laboració amb el Grup d'Explotacions Vitícoles del Penedès per arrendar de manera gratuïta uns 9.000 metres quadrats de la finca municipal de la Muntanyeta –en total, l'espai municipal té 50.000 m² d'espai– a favor d'aquest grup perquè s'hi plantin vinyes per a ús experimental de viticultors.

El conveni, que ja havia estat ratificat prèviament pel ple municipal, permetrà que el grup, que depèn del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, destini l'espai a l'experimentació divulgativa en el conreu de la vinya, utilitzant material vegetal millorat, mecanització integral i aplicació de tècniques innovadores per la millora de la qualitat i la reducció de costos. Aquesta és la finalitat que ja es perseguia en la vinya experimental que el grup ha conreat en un altre terreny al municipi, en una parcel·la també de l'Ajuntament situada al polígon de Sant Pere Molanta.

Segons consta en l'acord, amb motiu de la propera ampliació del polígon, el grup ha de cessar la seva tasca en aquells terrenys i plantar la seva vinya experimental en un altre indret.

Segons han donat a conèixer aquesta setmana, el grup preveu fer la plantació de la vinya entre finals de març o principis d'abril per obtenir així la primera collita l'any 2012. L'arrendament es pacta per un termini de dotze anys, que compten des de l'entrada en producció de la vinya i un termini màxim total de quinze anys.

El govern local treballa per recuperar l'antiga funcionalitat que tenia la finca agrària i estructurar uns espais per a l'oci familiar i de barbacoa a la zona. L'Ajuntament preveu aprovar un projecte de millora de l'entorn per fer aquesta activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona