Acuamed destina 34 milions d'euros a millorar la qualitat d'aigua al Delta

La societat estatal ha adjudicat tres projectes que formen part del pla integral de protecció del Delta

Les tres actuacions que ha adjudicat Acuamed formen part del programa de qualitat de les aigües del delta de l'Ebre, dotat amb un pressupost global de 54,7 milions d'euros, programa que alhora s'integra dins del pla integral de protecció del delta de l'Ebre. Pel que fa al projecte de construcció d'una guarda costanera i sèquies de decantació ha estat adjudicat a la unió temporal d'empreses (UTE) constituïda per CRC Obras y Servicios SL i Ideconsa, per un import de 14,6 milions d'euros. Aquesta obra té l'objectiu de millorar la qualitat de les aigües procedent dels camps de conreu, abans del seu abocament a les badies, mitjançant la construcció de sèquies on es produeixin els processos físics, químics i biòtics necessaris per obtenir una qualitat de vessament adequada. Per fer-ho, l'actuació inclou la construcció de dues sèquies de flux superficial, una a l'hemidelta nord i una altra a l'hemidelta sud, que permetin que la qualitat de l'aigua dels conreus que hi passi millori.

Quant a la xarxa d'indicadors ambientals, aquesta obra ha estat adjudicada a la UTE formada per Copisa, Aquagest Medi Ambient i Indra, per 12 milions d'euros. La finalitat d'aquesta xarxa és conèixer la magnitud, l'extensió i la freqüència dels problemes existents i l'estat de conservació dels ecosistemes del Delta, fet que facilitarà un coneixement precís per prendre mesures per millorar aquesta zona.

Finalment, el projecte de condicionament de canalitzacions de reg per a l'aportació d'excedents a les dues badies serà desenvolupat per l'empresa Marcor Ebro SA, amb un pressupost de 3 milions d'euros. Aquesta actuació es durà a terme perquè els cabals de la concessió dels canals de l'Ebre, destinats al reg de l'arròs, no arriben a les badies a l'estiu, època de l'any de més necessitat d'aigua dolça. Així, l'objectiu de l'actuació és la construcció de noves infraestructures, com ara canals i comportes, així com la restauració d'algunes ja existents, que permetin aportar aigua dolça dels canals de reg directament a les badies.

LES OBRES

Construcció d'una guarda costanera i sèquies de decantació
Costarà 14,6 milions d'euros i l'executarà l'UTE CRC Obras y Servicios i Ideconsa
Xarxa d'indicadors ambientals
Costarà 12 milions d'euros i serà a càrrec de l'UTE Copisa, Aquagest i Indra
Canalitzacions de reg per a l'aportació d'aigua a les badies del Delta
L'executarà Marcor Ebro amb un cost de 3 milions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona