Medi ambient

Girona impulsa activitats en deu jardins i parcs de la ciutat

L’Ajuntament programa una quarantena de “tastets” per donar a conèixer pràctiques diferents i perquè la ciutadania “conegui els barris”

Es faran des de concerts fins a tallers de natura

L’Ajuntament de Girona ha engegat la iniciativa Fem vida al parc. Es tracta d’una sèrie d’activitats lliures i gratuïtes per a aquesta primavera-estiu en deu parcs i jardins de la ciutat. Des del 26 de maig fins al 23 de setembre s’hi faran activitats esportives, de natura, música i cinema. La primera serà taekwondo al parc de les Ribes del Ter. Serà dissabte, de 9 a 14 h, amb una classe especial del programa Harmony a càrrec del mestre Matías Picallo, sisè dan. L’endemà, 27 de maig, es farà una activitat d’orientació a les 11 h al parc del Migdia. I així fins a 38 activitats, com ara ioga, tennis de taula, bèlit, paleotraining, petanca, construcció de caixes niu, voleibol, Zumba, body combat. Totes es faran al parc del Migdia, parc Central, parc de les Ribes del Ter, parc de Domeny, parc de les Pedreres, jardins de la Devesa, castell de Montjuïc, parc de Núria Terés, parc de Vista Alegre i jardins de la Muralla.

“La ciutadania cada cop més necessita espais lúdics, d’oci, espais culturals, i fer-se més seus els espais públics i viure més els carrers”, assegura l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. En aquest sentit, reconeix que “és important que tota la ciutadania vagi coneixent els diferents barris i els diferents parcs, que son moltíssims i estan fantàstics”, explica. “Hem treballat transversalment diverses àrees per no només fer esport, sinó també per donar a conèixer algunes pràctiques diferents amb unes sessions inicials”, diu Madrenas. “Ho fem de nord a sud, i quan parlem de la Girona dels barris, de vegades es pot dir, o de vegades es pot fer; doncs nosaltres fem, una mostra més que estem pels barris i que els barris fan la ciutat”, va concloure l’alcaldessa Marta Madrenas.

LA FRASE

Volem que la gent hi participi i que programi coses, perquè és la gent, que fa la ciutat
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

“La ciutadania s’ho ha de fer seu”

El regidor de Cultura, Carles Ribas, assegura que la idea arrenca de traslladar la cultura fora dels equipaments. De fet, es va començar per Notes al parc, un cicle de música que es va fer l’estiu passat. Ara aquestes activitats s’han ampliat, així com els seus espais. El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, explica que aquest any “s’ha volgut ser més ambiciós”. “La ciutadania s’ho ha de fer seu”, diu Sastre, que recorda que qualsevol pot fer activitats als parcs, com ara ioga, que no requereixen permís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona