La protectora d'animals del Garraf i l'ADDA denuncien al Síndic la «persecució» contra el refugi de Cubelles

Representants de l'Associació Protectora d'Animals i Plantes del Garraf, propietària d'un refugi de gossos a Cubelles, i de l'Associació per a la Defensa dels Drets dels Animals (ADDA) s'entrevistaran amb l'equip del Síndic de Greuges de Catalunya, aquesta tarda, a Cubelles. Les dues entitats volen denunciar la «situació de persecució, descrèdit i ofec» a la que l'Ajuntament del municipi està «sotmetent» la protectora. Enric Garriga, responsable de l'ADDA, dóna ple suport a la protectora d'animals; Garriga recorda que l'any passat l'entitat va posar un contenciós administratiu per evitar-ne el tancament, i que el conflicte està pendent de judici.

«Assetjament»

Segons el representant de l'ADDA, l'actitud de l'Ajuntament els darrers anys «s'acosta molt al mobbing», amb un «assetjament de llarg recorregut». «Si la protectora està fent alguna cosa malament, l'Ajuntament hauria d'ajudar-la a fer-ho millor», sosté Garriga, que es refereix als «25 anys» que la protectora «fa que està al servei de la comarca i dels animals», i al fet que va ser «una de les primeres protectores de la comarca i de Catalunya». «No se la pot tractar d'aquesta manera, no es mereix aquest atac», assegura el membre de l'ADDA, que parla d'una «qüestió no legal, sinó ètica». Enric Garriga també es pregunta per què si l'Ajuntament creu que el refugi no és legal ha requerit els seus serveis fins fa poc, i parla de la possibilitat que hi hagi interessos urbanístics a la zona que ocupa la protectora, que actualment és sòl rústic.

Les dues entitats diuen que han intentat contactar amb responsables del govern de Cubelles per parlar sobre el refugi, sense èxit. En el mateix sentit, l'ADDA lamenta que la campanya d'adopció de gossos del refugi que va organitzar l'Ajuntament de Cubelles el novembre passat no s'hagi repetit. «No hi ha hagut continuïtat», diu Garriga, que assegura que va tractar-se d'un acte «de cara a la galeria».

L'Ajuntament va ordenar el cessament de l'activitat de la protectora a l'octubre, assegurant que seguia les indicacions dels Mossos, que van trobar irregularitats com ara la falta de canalització d'aigües residuals i mancances en el registre dels animals al centre. El tancament, però, no s'ha fet efectiu.

Tant l'Associació Protectora del Garraf com l'Associació per a la Defensa dels Drets dels Animals han posat en marxa una campanya de petició d'ajut i suport a la resta d'entitats protectores de Catalunya, i de persones sensibles a la problemàtica dels animals, per tal que enviïn missatges de suport a la seva demanda i peticions a l'Ajuntament amb l'objectiu que la situació «s'arregli com més aviat millor».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.