El parc del Montsant busca la implicació de la gent del territori per potenciar-ne la promoció

Ahir van presentar les 40 activitats que es faran aquesta primavera i estiu

La programació d'activitats del primer semestre de la campanya Descobreix el Parc de Montsant es va presentar ahir a Reus. Montserrat Solà, tècnica de patrimoni cultural, va donar a conèixer la quarantena d'actes previstos que s'emmarquen enguany en l'Any Internacional de la Diversitat Biològica i les novetats: els itineraris culturals per mas Roger i les sortides per conèixer la flora de la serra. L'àmplia i variada oferta es complementa de març a agost, amb les activitats de senderisme interpretatiu, tallers d'arqueologia, ornitologia i de reconstrucció de marges de pedra i que tenen com a objectiu mostrar el valuós patrimoni natural, històric i cultural d'aquest espai protegit. Són iniciatives en què participen entitats i persones que estudien aquest territori, però també involucren gent de la zona. Potenciar la participació de manera directa –amb els coneixements propis sobre la serra– o indirecta de la gent del territori, és una de les apostes del parc. Les diades temàtiques també serveixen per apropar el patrimoni de la serra als visitants. Així, en el marc del Dia Europeu dels Parcs, el 21 de maig, hi ha prevista la VI Diada del Parc a l'Escola, que tindrà lloc a Masroig i el 7 d'agost, la VI Nit catalana dels ratpenats a la Bisbal de Falset. Una altra fita destacada que clourà el cicle, serà el 21 d'agost la diada Gaudeix del parc en família a la Vilella Alta i que l'any passat va aplegar 1.500 persones a Cornudella. Durant el 2009 el parc del Montsant va rebre 14.000 visites.

RESUM ACTIVITATS

MARÇ
Diumenge, 21. Senderisme interpretatiu; masos d'alçada. Durada: mig dia. Inici: Cabacés.
ABRIL
Dissabte, 24 d'abril. Els castells de Montsant (paisatges i geologia). Durada: tot el dia. Inici: la Morera de Montsant
MAIG
Dissabte, 1 de maig. Montsant, trobada amb la natura, amb Montserrat Domingo, ermitana de Montsant. Durada: mig dia. Inici: Sant Joan del Codolar
JUNY
Dissabte, 5 de juny. Sortida-taller: Reconstruïm un marge! Amb el mestre marger Josep M. Masip. Durada: mig dia. Lloc: la Vilella Alta.
JULIOL
Dissabte, 3 de juliol. Vegetació de ribera al riu Montsant. Itinerari de flora. Durada: mig dia. Inici: Margalef.

La nova seu del parc

C.G

Abans de l'estiu hi ha prevista l'obertura de la nova seu del Parc Natural de la Serra de Montsant que provisionalment és situada als baixos de l'ajuntament. Les noves instal·lacions que seran la seu del punt d'informació turístic, estan situades dins el nucli urbà de la Morera. Una part de l'edifici ja construït –encara falta condicionar l'entorn– s'ha habilitat amb espais per a la gestió tècnica, centre d'interpretació, centre de documentació i sala de juntes, i l'altra part d'ús públic es destinarà a la brigada de manteniment i col·laboradors del parc.



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona