Demanen que no es prohibeixi fondejar a la futura reserva de les Formigues per permetre-hi fer regates

Ho han al·legat ajuntaments, federacions i la Cambra de Comerç de Palamós

«L'actual projecte prohibeix el fondeig a tota la reserva, impedint així celebrar-hi regates», va afirmar Xavier Ribera, president de la Cambra de Comerç de Palamós i vicepresident del Club Nàutic Palamós, que organitza la regata internacional Christmas Race. Per poder fer regates, com també entrenaments o docència amb fondeig de boies per delimitar el camp de regates i d'embarcacions de jutges i auxiliars, cal demanar abans autorització. I, al mateix temps, es demana que s'autoritzi temporalment la instal·lació de boies.

«Es demana que s'afegeixi a la llista d'activitats que no precisen autorització», va dir Ribera, qui va recordar que la zona litoral de la Costa Brava centre té una intensa activitat nàutica esportiva que constitueix un important element de promoció. A més, es recorda que les regates són «una activitat no perjudicial per al medi marí i que, al contrari, fomenta l'educació mediambiental».

Ribera va recordar que l'estudi de les activitats nàutiques a la futura reserva de les Formigues exposa que al llarg de l'any se celebren en aquest àmbit un total de 73 regates, amb la participació de 9.500 regatistes, sense oblidar les constants pràctiques d'escoles de vela, la majoria de les quals tenen convenis subscrits amb ajuntaments i entrenaments diversos. A més, es recorda que algunes regates tenen renom internacional i hi participen equips olímpics d'arreu del món.

Els raonaments de Ribera són les al·legacions que ha presentat la Cambra de Palamós al projecte d'ordre. Una petició que també han exposat en les seves al·legacions d'altres organismes, com els ajuntaments de Palafrugell i Palamós i federacions de vela d'àmbit català i estatal.

Palafrugell no vol pesca submarina

L'Ajuntament de Palafrugell també ha recalcat que es prohibeixi totalment la pesca submarina, després de veure que en la darrera proposta es preveu una excepció en concursos esportius prèviament autoritzats. «Sol·licitem la total prohibició», va dir el regidor de Medi Ambient, Màrius Lledó, seguint acords municipals contra aquesta activitat. D'altra banda, reclamen que la reserva s'ampliï a tot el seu litoral, i que no quedi fora Tamariu i Aigua Xelida. Altres reivindicacions de l'Ajuntament palafrugellenc són que es puguin fer immersions amb focus, per seguretat; que s'incrementin el nombre d'immersions, possibilitant que n'hi hagi de nocturnes, i que el mes sense activitat subaquàtica no sigui el novembre, sinó el desembre, gener o febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona